"Bästa tre minuterna i min karriär" • Sanslös ketchupeffekt!

Ni har väl hört det där om ketchupeffekt. Djursdala SK vet i alla fall vad det är. Mot Tjust kom först inget, sen kom allt. Inom loppet av tre minuter (!) gjorde DSK tre mål. "Det var mina tre bästa minuter i karriären", säger matchvinnaren Isack Thuresson.

Vilken uppvisning, Isack! Djursdalas Isack Thuresson gjorde två mål och en assist inom loppet av tre minuter mot Tjust.

Fotboll2024-05-10 20:43

Magiska minuter.

Vi kan kalla dem för det. Hur ska vi annars kunna beskriva den där enorma urladdningen Djursdala stod för i toppmötet mot Tjust.

Kolla här bara:

1–0 (minut 51): Nickspecialisten Isack Thuresson nådde högst på Max Karlssons hörna från höger och knoppade vackert in 1–0.

2–0 (minut 52): Ludvig Lundqvist satte en smart och osjälvisk passning diagonalt till Thuresson, som mycket behärskat bredsidade in tvåan.

• 3–0 (minut 53): Omvända roller. Thuresson till Lundqvist med en öppnande passning. Pang: 3–0.

Ingen verkade riktigt förstå vad som hänt, vare sig spelare, ledare eller åskådare.

Som sagt...först kom ingenting – sen kom allting.

Tjustspelarna såg närmast chockade ut, DSK rent euforiska.

undefined
DSK-glädje. Djursdala satte gasen i botten i andra halvlek och gjorde fyra mål mot Tjust.

– Det här har jag aldrig varit med om, haha, sa Isack Thuresson direkt efter slutsignalen och drog ena handen genom sitt hår.

– Det var otroligt, vilken utdelning vi hade där. Och sen bara fortsatte vi, lade han till med ett skratt.

Just precis så var det. DSK fick energiboost utan dess like när målen bara rasslade in på kort tid.

Om det på förhand var en oviss match, så blev det aldrig så i verkligheten. Visst, första halvlek var hyfsat jämn, men där ändå Djursdala var det något bättre laget. I andra...ja, ni förstår. Det var aldrig något snack.

Till slut blev det 4–0 efter ett mål av Max Karlsson.

DSK-tränaren David Henriksson var supernöjd:

– De där tio första minuterna efter paus var den bästa period vi haft under min tid här. Det var sanslöst bra.

Vad är det som gör att ni vinner så klart?

– Vi sa till varandra i paus att vi bara skulle fortsätta som i första. Att spela enkelt på egen planhalva och i princip inte försöka ha bollen där med tanke på planens skick. Det är fortfarande lite ojämnt underlag. Samtidigt som de hade fria händer i offensiven.

Henriksson nämner också att spelarna följde matchplanen till punkt och pricka och att det hårda slitet gav resultat.

– Vi jobbar ju stenhårt och har en otrolig bredd i den här truppen. Det är faktiskt ganska tufft som ledare att ta ut ett lag.

Noterbart är att Djursdala har en något udda målsvit. De inledde med fyra fullträffar mot Stjärnan, noll mot IFK Västervik och Lojal, för att sedan sätta fyra mål mot Södra Vi och nu igen, mot Tjust.

– Ja, vad ska man säga om det. Det är faktiskt lite märkligt, sa Henriksson med ett leende.

Ett leende som sa precis allt vad han kände efter sköna, klara 4-0 mot Tjust.

Här är betygen:

5 stjärnor: Isack Thuresson

Wow, här kan vi prata om att sätta avtryck i en match. Eller vad sägs om två mål och en assist inom loppet av tre minuter! Isack Thuresson var superhet i det här mötet.

4 stjärnor: Jonathan Arvidsson

Bästa matchen i DSK-dressen? Jo, förmodligen. Vänsterbacken var lysande. Energisk och mycket bra i defensiven.

3 stjärnor: Max Karlsson

Vilken guldklimp Djursdala har fått in i unge Max. Mittfältaren gör topprestationer i match efter match.

2 stjärnor: Christoffer Borsiö

Ännu en ung spelare som presterar på en hög nivå. Högerbacken har tagit stora kliv och var mycket, mycket bra mot Tjust.

1 stjärna: Albin Isaksson

Ni som har koll vet hur bra kaptenen brukar vara. Inget undantag i den här matchen. Det ser så enkelt och självklart ut i allt han gör på planen.