Hebe visade hög klass i derbyt – vann stort i tippade toppmötet

IF Hebe fortsätter att ösa på i division sex. I kvällens kommunderby på Bruksvallen så vann man med hela 7–0 (2–0). Och målkungen Johan Nilsson fortsätter att ösa in mål. "Alla gör en kanonmatch", säger tränaren Felix Andersson.

Hebe fick jubla många gånger i kvällens derby

Fotboll2024-05-16 21:06

Det var många åskådare som hade letat sig till Bruksvallen i Storebro under torsdagskvällen. De som håller på IF Hebe ångrar nog inte att man valde att se just det här derbyt, för bortalaget var numret större och vann med stora siffror. De som hade väntat sig en jämn och tät match blev besvikna.

– Det är fantastiskt ikväll, alla spelare inklusive dem på bänken gör en kanonmatch, säger Hebe-tränaren Felix Andersson glatt.

Matchens första mål satte Christoffer Einarsson som skickade iväg ett vristskott som gick över Storebromålvakten Erik Petersson. Men det var bara 2–0 till Hebes favör efter den första halvleken efter att William Music snyggt gjort ett av sina två mål ikväll. Det var siffror i underkant.

– Jag tycker inte att vi är så långt efter i den första halvleken, jag snackade om det i paus, men i andra halvlek så kanske vi flyttade fram för mycket, säger Storebros tränare Fredrik Kindstrand Ströberg.

Ja, för i den andra halvleken så gjorde Hebe ytterligare fem mål och visade att man kommer bli väldigt svårstoppade i årets division sex.

– Hungern finns trots att vi leder komfortabelt, vi bara maler på, fortsätter Felix Andersson.

Alla spelare berömdes i Hebe, medan ingen stack ut ur mängden i Storebro.

Målskyttar Hebe: Johan"Happe"Nilsson 3, William Music 2 och Christoffer Einarsson 2.

Betyg, Storebro:

3 Stjärnor: Linus Hemmingsson

Jobbar och sliter för sitt Storebro och är ett ständigt hot för motståndarlaget.

2 Stjärnor: Erik Petersson

Hade mycket att göra och räddade Storebro ett antal gånger trots många insläppta mål.

1 Stjärnor: Robin Paulsson

Gör alltid jobbet, är en pådrivare och försöker mana på sina lagkamrater.

Hebe:

4 Stjärnor: William Music

Är giftig så fort det vankas målchans, 4–0 målet var ett mål som han nog sent kommer att glömma.

3 Stjärnor: Sebasthian Svensson

Dikterade villkoren på det centrala mittfältet och visade vilken hög klass han håller.

2 Stjärnor: Johan Nilsson

Det verkar inte kunna gå att stoppa "Happe". Mot Storebro satte han tre nya mål.

1 Stjärna: Christoffer Einarsson

Vann mycket boll och är jobbig att möta, krönte insatsen med ett snyggt mål.

Övriga matcher i division sex:

FBSK-Örbäcken: 1-1
Mål FBSK: Axel Hoppe Adolfsén, Örbäcken: Michaele Shambel Habtu

Överum-Horn/Hycklinge: 0-4
Mål Horn/Hycklinge: Arvid Westerling 2, Pontus Stahlin och Marcus Oscarsson Johansson.