Palmérs lyckade inhopp har fällt avgörande

Ni kommer väl ihåg Ole-Gunnar Solskjaer? Kanske inte direkt för norrmannens ganska misslyckade tränarsejour i Manchester United, däremot för hans otroliga facit som inhoppare i klubben. Djursdala SK har en motsvarighet: Anton Palmér. "Ja, det har gått ganska så bra", säger han inför derbyt mot IFK Tuna.

Anton Palmér har gjort starka inhopp för DSK.

Anton Palmér har gjort starka inhopp för DSK.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-05-16 19:00

Efter en skadefylld säsong i Gullringens GoIF 2023, tog rutinerade Anton Palmér ny sats i DSK. 

Ny klubb, visst. Dessvärre också med nya skador som följd. Smärtande hälsenor har hållit honom borta från matcherna till stor del, men inte helt. Trots sin knappa speltid har han mer eller mindre gjort succé i Djursdala.

Eller vad säger ni när ni läst följande:

• Han debuterade i seriesammanhang för DSK i bortaderbyt mot Södra Vi IF. Då kom han in efter en dryg timmes spel vid ställningen 1–1. Bara minuter senare gjorde Djursdala 2–1. Kort därpå satte han själv 3–1, där sedan Simon Henriksson fixade fyran. 

• Mot Tjust senast blev det hans andra raka inhopp. Då kom han in direkt efter paus vid ställningen 0–0. Mindre än tio minuter senare stod det 3–0. Sista 20 var han åter på bänken. 

Här kan vi snacka "supersub", i klass med maestron själv, Solskjaer.

Du verkar ha en otrolig effekt på laget när du springer in på planen...?

– Haha, det vet jag inte, men något bidrar jag nog med. Jag kan väl tycka att vi fick ett vassare presspel direkt i andra halvlek mot Tjust – och det hade jag väl del i. 

Jo, minst sagt. Det har inte märkts för en sekund att Palmér långt ifrån kan träna i den utsträckning han vill. 

– Jag känner mig hyfsat stark fysiskt och har alltid varit lättränad. Nu klarar jag bara av att träna ett pass i veckan för att spara hälsenorna. Jag har tyvärr fått hälsporre i båda fötterna, men jag känner att det är på rätt väg. Jag får tejpa fötterna stenhårt. 

Har du smärta hela tiden?

– Jo, ja. Det gör faktiskt ganska ont bara jag står stilla i fem minuter. 

Ni möter IFK Tuna på fredag. Är det inte läge för dig att starta då?

– Nej, det tror jag inte. Jag ser det som ren bonus att jag kan vara med nu under våren. Sen är tränarna David Henriksson och Björn Stridh omtänksamma och matchar mig lagom mycket. 

Hur ska ni vinna mot Tuna?

– Det kan låta som en klyscha, men vi ska fortsätta på samma spår som i de senaste två matcherna. Att vi vågar spela oss ur situationerna, jobba hårt som ett lag och också anpassa oss till viss del efter motståndet. 

DSK är fyra i tabellen, Tuna sexa. 

Och en sak är alldeles uppenbar för IFK. De måste ha full koll på Djursdalas nummer 9. 

Ni vet, superinhopparen Anton Palmér. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!