Kapten Stejdahls hyllning: "Håller verkligen jättebra nivå"

Nja, det var sådär sist. Det var både spelare och ledare överens om. Vi tog ett snack med kaptenen Oskar Stejdahl inför Vimmerbys möte mot Hjulsbro och hur han trivs i sin nygamla klubb. Men också hur det är att lira med lillebrorsan. "Det är verkligen jättebra".

Oskar Stejdahl firar ett mål med lagkamraterna i VIF. På väntar Hjulsbro på bortaplan.

Oskar Stejdahl firar ett mål med lagkamraterna i VIF. På väntar Hjulsbro på bortaplan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-16 16:15

TÄVLING: Tippa hur det går i helgens fotbollsmatcher

Åtvidabergs FF och Oskarshamns AIK är historia. 

Nu är det Vimmerby IF som återigen gäller för mittfältsstrategen Oskar Stejdahl. 

Ett bra val, enligt honom själv. 

– Klart att det är skillnad att spela på en lägre nivå, men jämfört med hur det var i Hvetlanda GIF (Oskar var där en kort sejour i division tre) är det faktiskt ganska stor skillnad hur det är i VIF. 

På vilket sätt?

– Den nivå vi håller här är högre. Det är väldigt bra träningar med upplägg, tempo och allting. Jag trivs jättebra och det är perfekt nivå för mig. 

Både han och laget har fått en fin start i serien. Trots "bara" 1–1 i den senaste matchen mot Waggeryd, ligger VIF med i det absoluta toppskiktet, som tvåa bakom Myresjö/Hvetlanda. 

Hur går dina tankar kring inledningen?

– Klart att man aldrig är nöjd, det bara är så, haha. Men jag tycker att vi har gjort det väldigt bra hittills. Visst, vi gjorde inte världens bästa match senast, men vi tog poäng och har ännu inte förlorat. Det är bra. 

Från läktarhåll kändes det ibland som att ni var uppdelade i två block, ett offensivt med fem utespelare och ett defensivt med övriga fem. Hur upplevde du det från planen?

– Nämen, det kan nog stämma. Vi hamnade lite fel, så är det. Man försöker styra, men vissa gånger går det inte fullt ut. Det var inte vår bästa prestation. Samtidigt har man alltid någon dipp, förhoppningsvis var det här vår den här säsongen. 

undefined
Nykomlingen Hjulsbro har inlett serien bra.

På fredag väntar en annan nykomling för Vimmerby, Linköpingslaget Hjulsbro på bortaplan. En på förhand mycket svår uppgift och ett lag som tränaren Fredrik Falkevall tidigare har höjt varningsflagg för. 

Vad måste ni göra för att höja er jämfört med senast?

– Vi har pratat om det och analyserat matchen. Vi var inte tillräckligt kompakta mot Waggeryd och fick inte till den höga press som vi vill och som vi brukar vara bra på. Vi måste också höja vårt bolltempo. Det är väl främst de sakerna som vi måste förbättra. Får vi till det så brukar vi vara svårslagna.

Du spelade i en defensiv roll på mittfältet i söndags. Är det i den positionen du trivs bäst, eller?

– Nja, jag kan också spela i en offensivare roll, vilket jag är mer van vid, men jag trivs i båda positionerna. Så länge jag får spela på mittfältet spelar det ingen roll.

Hur är det att ha brorsan Gustav (mittback) i laget?

– Jäkligt kul. Vi har ju aldrig spelat ihop tidigare och än så länge har vi inte rykt ihop, haha. Jag måste säga att jag tycker att han har gjort det väldigt bra. Han har en bra passningsfot och är smart i sina beslut. 

• Vi TV-sänder fredagens match mot Hjulsbro på vår sajt vimmerbytidning.se, med start 19.20! TRYCK HÄR för att komma till sändningen

Tabell div 3

undefined
Här är tabellen för division 3. Och du vet väl att ni hittar alla lokala resultat på vår webb!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!