Se till människan - inte till era egna byråkratiska regler

Läste i denna tidning att en äldre person i Tuna blivit sjuk och inte kan ta sig till solgläntans matsal och då säger regelverket att om man är sjuk mer än 2 dagar så är det kylmat som gäller. Vad är detta för stelbent byråkratisk regel?

LV Debatt2017-03-28 16:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På solgläntan serveras det doftande god, hemlagad mat som enligt regelverket inte kan tas med till en äldre person, 20 meter bort, som dessutom utan att ha bett om det råkat bli sjuk.

Kostchefen påstår att maten aldrig ska vara under 60 grader när den levereras och att temperaturen hinner sjunka under den nivån på dessa 20 meter, men det är bara svepskäl. Allt går att lösa om viljan finns. Beslut om detta är taget år 2013 att de som inte kan ta sig till matsalen ska ha kylmat för en vecka samt att den är jättefräsch och att det här systemet är bra.

Men då frågar man sig, vill våra politiker som infört detta själva äta kylmat, 7 dagar i veckan, året om när det serveras näringsriktig, väldoftande, god hemlagad mat 20 meter bort? Skulle inte tro det.

Ingen regel utan undantag. Släpp på byråkratin, riv upp beslutet omedelbart och låt denna gamla, sjuka människa få sin mat från solgläntan. Det är skrämmande att åldras i Vimmerby. De gamla som arbetat och slitit i hela sitt liv och dragit sitt strå till stacken. Många har sett fram emot sin ålderdom och att få åldras på ett serviceboende men detta är tacken de får. Gör om, gör rätt, se till människan som det gäller, inte till era egna snärjiga byråkratiska regler. Detta är skandal.