Behövs snabbare handläggning i kommunhuset

Långa handläggningstider för att exempelvis få ett bygglov är ett bekymmer för en del invånare. "Det är nödvändigt att alltid ha fokus på medborgare och företagares behov av enkla och tydliga besked gällande bygglov och tillsynsbesked", menar insändarskribenterna.
.

Långa handläggningstider för att exempelvis få ett bygglov är ett bekymmer för en del invånare. "Det är nödvändigt att alltid ha fokus på medborgare och företagares behov av enkla och tydliga besked gällande bygglov och tillsynsbesked", menar insändarskribenterna. .

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Insändare2022-09-02 16:47
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Något som det pratas om i Hultsfreds kommun är de alltför ofta alltför långa handläggningstiderna när det gäller till exempel bygglov. Det händer att det går snabbt, vilket vi välkomnar. Men vi kan höra många enskilda personer som ska bygga nytt eller bygga till på sin villa som känner att veckorna rullar från att man lämnat in ansökan till dess man kan sätta spaden i jorden eller börja spika på sin tillbyggnad. Samma bekymmer finns hos många av våra företagare. 

Därför är vi kandidater glada för att KD i sitt valprogram lyfter fram att man är redo att genomföra en servicegaranti gentemot medborgare och företagare. Det är nödvändigt att alltid ha fokus på medborgare och företagares behov av enkla och tydliga besked gällande bygglov och tillsynsbesked. Kommunen måste ha denna inställning för att vi ska växa och bli fler kommuninvånare. 

Simon Rydén (KD), Mörlunda

Snickare och kandidat i kommunvalet Hultsfred 

Anders Andersson (KD), Järnforsen

Regionråd och kommunfullmäktiges ordförande Hultsfred