Återigen visar Vimmerby kommun upp sin sämsta sida

Återigen visar Vimmerby kommun upp sin sämsta sida genom att avslå en bra motion om att införa prao.

Från läsekretsen2017-09-02 11:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Elevrådet har yrkat att kommunen ska genomföra detta, en önskan som makthavarna inte bryr sig ett dugg om. Deras argument håller inte att man vill vänta tills regeringen inför obligatorisk prao i skolan samt att det är svårt att få fram praoplats, men det verkar konstigt alltihop. Det är väl i så fall lika svårt med platser oavsett lag eller inte och varför vänta tills dess? Det är väl bättre att vara en kommun på frammarsch och vara före en eventuell lagstiftning?

Nej, istället tror tjänstemännen på deras eget framtagna dokument, om entreprenöriellt lärande men vad vill eleverna? Det tar ni ingen hänsyn till, bara ni kan fatta era beslut så är allt frid och fröjd.

Återigen lyser demokratin med sin frånvaro. Jag själv och många med mig minns Prao som mycket viktig och lärorik tid då man såg vad man passade och inte passade till. Det är ungdomarna som är vår framtid i kommunen. Ni måste vara lyhörda och låta eleverna komma till tals och inte nonchalera önskemål. Kör inte över eleverna och ta inte era egna beslut då vi vet av erfarenhet att det inte är till gagn för någon, annat än för er själva