Dan Eliasson verkar blunda för sanningen

Läser med förfäran att polisen i region syd behöver spara 100 miljoner i år och att det mesta hamnar på personalneddragningar. Det är fruktansvärt beklämmande att inte prioritera polisen bättre så att de får mer resurser och personal istället.

Från läsekretsen2017-01-19 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har ett samhälle där våld och kriminalitet ökar rekordmycket, invånarna känner sig inte trygga, en del kvinnor törs inte gå ut ensamma på kvällen osv. Poliserna gör ett fantastiskt arbete, de som orkar vara kvar, men det är inte lätt med en rikspolischef som Dan Eliasson. Han verkar blunda för sanningen om vad som håller på att hända i vårt samhälle.

Det var bättre förr när polisen patrullerade på gator och torg, när de åkte ut till kransorterna och visade sig samt när det fanns en dygnet-runt-bemannad polisstation i Vimmerby kommun. Nu blir man nästintill förvånad om man någon gång ser en polisbil.

Hur skulle det vara att börja i rätt ände, d.v.s avsätta rikspolischefen Dan Eliasson och in med någon som är kompetent för sitt arbete och som ser allvarligt på situationen? Som tillstyrker att polismyndigheten behöver mer resurser och befogenheter. Att man gör om hela polisorganisationen för att därigenom göra polisyrket mer attraktivt så fler vill bli poliser. Först då kan polisen göra det de är utbildade för, stävja och hindra brott och att få fast de kriminella i samhället så det i framtiden blir lika tryggt som det en gång i tiden var.

Läs mer om