Det är skrämmande att åldras i Vimmerby

Kommunens uppgift är att ta tillvara de gemensamma intressen som finns från människor som bor och/eller arbetar inom kommunen.

Från läsekretsen2017-05-11 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ända sen valet 2014 har det skett drastiska nedskärningar och nedläggningar på väl fungerande verksamheter och hela tiden har det varit de unga, sjuka och äldre som drabbats. Nu är det återigen en stelbent byråkratisk regeländring som började gälla från 1 januari i år som innebär att man kan inte göra kostavdrag för de måltider man inte äter på kommunens boende. Innan nyår fanns möjligheten att göra kostavdrag de dagar den boende åt enbart frukost och övriga måltider någon annanstans.

Läste i denna tidning om Svea som bor på Granen och hennes man som bor på Borghaga. Guldkanten i deras tillvaro är när hennes man kommer på besök och äter tillsammans med henne, lördag eller söndag, men från årsskiftet måste alltså mannen betala dubbelt för lunchen varje helg. Ingen regel utan undantag, riv upp beslutet, tänk om, var inte så byråkratiska, låt dessa äldre människor ha sin guldkant på helgerna utan att ta ifrån honom mer av sin pension.

Det finns andra områden att spara pengar på, vi behöver till exempel inte två kommunalråd i en ort av Vimmerbys storlek. Det är verkligen skrämmande att åldras i Vimmerby kommun. Vi alla blir gamla en dag och när det en gång är dags för mig att ta in på ett boende, ja inte blir det i kommunen iallafall med länets högsta skattesats, där man får äta kylmat om man har otur att bli sjuk och inte kan ta sig till matsalen som i Tuna utan det blir till en kommun som ser till människan, som är samhällsinriktade och som kan ge samhällsservice i form av gratis halkskydd om jag inte har råd att köpa själv.