"Du kanske har svårt att ta till dig sanningen"?

Replik till Börje Helgesson (L): Jag är en Sverigevän som vill verka för ett tryggt Sverige där människor ska kunna gå ut under dygnets alla timmar utan att riskera att utsättas för våldsbrott.

Från läsekretsen2017-03-18 15:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Du frågar oss Sverigevänner hur ett perfekt paradis på jorden ska se ut. Det finns inget sådant ställe någonstans men vi strävar efter att förbättra situationen i Sverige. Du anför i din insändare att om 20 huliganer bråkar på en match så kan man inte betrakta alla som bråkstakar. Det är väl ingen som gjort det heller, men dessa 20 förstör matchen för övriga besökare som kommit med fredliga avsikter.

Vi har förlorade och utsatta områden och det kan inte ens du neka till. Regeringen har totalt misslyckats med integrationen. Jag påstår inte att du ljuger men du kanske har svårt att ta till dig sanningen att vi inga problem har?

Att det kommer ut till omvärlden är mycket bra så att det belyses vilka problem Sverige brottas med och inte utmåla en falsk fasad att just Sverige är det perfekta paradiset på jorden.

Ylva Johansson (Arbetsmarknads- och etableringsminister) har sagt i en intervju till BBC att vi kan inte se en koppling mellan brottslighet och invandring. Vi har varit ett invandringsland i 20 år och brottsligheten har minskat.

Leif GW Person säger samtidigt i tv-programmet Veckans Brott att invandrare och flyktingar är våldsamt överrepresenterade inom grova brott.

Vilket av dessa uttalande som är sant eller osant, ja det lämnar jag till varje medborgare och läsare att bedöma.

Innan du Börje skriver en replik på det här så ska du veta att jag inte dragit alla utrikesfödda rätt över utan huvuddelen är skötsamma, de flesta vill bo här och bli en del av det svenska samhället. Till sist Börje, "att slå blå dunster i ögonen på någon kan fungera ibland men till sist kommer verkligheten ifatt"