Inga halkskydd den här gången heller

Vi Sverigedemokrater lämnade 2015 in en motion om gratis halkskydd till alla som fyllt 65 år i Vimmerby kommun.

Från läsekretsen2017-06-27 16:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra året såg jag ett litet ljus tändas när motionen gick på återremiss. Ljuset slocknade i måndags på KF då motionen avslogs. Det här är trygghet för de äldre på vintern som är en besvärlig årstid. Runt om i Sverige har många kommuner börjat att dela ut detta men så alltså inte i Vimmerby. Många äldre blir isolerade på vintern då de inte törs gå ut på grund av halkan och i de kommuner som infört detta har man märkt enbart positiva reaktioner.

För Vimmerbys del skulle det kosta cirka 100 000 kronor att köpa in halkskydd, en mycket liten summa om man tänker på vad ett benbrott kostar landstinget förutom lidande och smärta för den enskilde. Kan man förhindra ett benbrott med halkskydd, har man tjänat in den kostnaden.

Majoriteten har jämfört gratis halkskydd med att dela ut gratis tandborstar till alla men detta är en horribel jämförelse och går inte att jämföra. En tandborste sitter väl inte under skorna och skyddar mot halka.

Kommunen kontrar vidare med att det finns ingen statistik som visar att halkolyckorna minskat. Nej det gör det kanske inte men det finns inget som visar att det ökar heller.

Det här är en bra samhällsservice. En sak är säker, vi ger oss aldrig och kommer så småningom att lämna in en ny motion, lite omskriven bara.