Öppna upp Körsbärskullen temporärt!

Nu har det ofattbara hänt, det som vi inom SD befarat länge, intagningsstopp på förskolorna i Vimmerby. Därmed strider kommunen mot lagen, att alla barn ska kunna beredas en plats inom fyra månader, och riskerar vite. Det här är en fruktansvärd situation för de föräldrar som måste ha en förskoleplats.

Från läsekretsen2017-03-25 12:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har flera gånger påtalat om att öppna Körsbärskullens förskola i Pelarne men fått nej varje gång. ”Det är inte aktuellt”, ”föräldrarna vill inte åka dit utan vill ha sina barn i Vimmerby”, har argumenten varit. Men det var ju tidigare då det fanns alternativ, vilket det inte gör nu. Så varför inte återigen gå ut till de föräldrar som inte får plats med sina barn på förskolorna i Vimmerby, att ni har alternativa lokaler i Pelarne och att detta är högst tillfälligt tills situationen har löst sig?

Jag är säker på att föräldrarna skulle ta den chansen istället för att behöva tacka nej till arbete. Dessutom ligger Pelarne bara 10-15 minuters bilväg från Vimmerby så det är inte så avlägset bort.

Det här är mycket dålig planering av kommunen. Eftersom det tydligen har varit en stor ”babyboom”, som nu ska beredas plats, borde man ha förutsett detta och planerat mycket tidigare. Man vet väl hur många barn som föds under året och som ska beredas förskoleplats året därpå?

Nej, svälj nu stoltheten, skicka ut brev till de berörda familjerna att ni har en alternativ lokal, öppna upp Körsbärskullens temporärt tills situationen löst sig i Vimmerby.

Ett beslut som inte kan ändras är ett dåligt beslut. Effektivitet är att göra rätt saker och ting. Prestation är att göra rätt saker och ting.