Ta er ut bland folk och se verkligheten!

Det har varit många turer om Körsbärskullens förskola i Pelarne. Från början var den nedläggningshotad och kommunen tvingade bort barnen därifrån. Efter folkomröstningen, när kommuninvånarnas röster vann att bevara förskola/skola under den här mandatperioden, lades körsbärskullens skola i malpåse.

Från läsekretsen2017-05-30 16:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra året kom kommunen på den geniala idén att sälja skolan till hembygdsföreningen för en krona. Man skulle ju därigenom slippa allt besvär. Hembygdsföreningen tackade nej då man av förståeliga skäl insåg att man inte har råd. Erbjudandet stod kvar och hembygdsföreningen fick en andra chans att köpa verksamheten till samma pris. Nu började man smått räkna på detta och kom med en del krav som att man b.l.a vill ha ett driftbidrag på 100 000 kronor/år på fem år samt hjälp med att byta ut värmesystemet. Men detta ställer inte kommunen upp på.

Frågan man ställer sig är varför? Vi vill ju alla se en levande landsbygd och inte en avbefolkad. Är det så ni vill ha det? Det verkar inte bättre.

För inte alltför länge sedan var det liv och rörelse i den lilla landsbygdsskolan. Barn var ute på gården och lekte, rosiga om kinderna, alla var nöjda och glada. Man hade närhet till grönområde och en underbar natur. Allt detta har ni sett till att det inte finns längre. Varför går det inte att göra något bra av Pelarne skola?

Om kommunen bara är det minsta lyhörda och kreativa så skulle ni nappat på idén att göra den till en ekologisk skola som är så populärt, ni skulle vid ett möte kunnat bjuda in ortsborna och hembygdsföreningen för att få tips och vara lite medgörliga istället för att stänga folk ute. Köper ni inte skolan, då går den till försäljning. Punkt slut.

Så här drivs inte en bra kommun där demokratin råder och där man ska se till invånarnas bästa.

För inte så länge sedan bröt ni mot lagen då ni hade intagningsstopp på förskolorna i Vimmerby. Pelarne förskola skulle ju kunnat avlasta en hel del av kommunens köer med barn men det var tydligen helt otänkbart, istället väljer man att bryta mot lagen.

Micael Glennfalk skrev dessa ord på sin blogg "Jag tycker att Pelarne skola skulle kunna innehålla 60 barn och frågan är om det inte skulle vara lönsamt att renovera lokalerna något och byta energisystem".

Nu måste ni börja lyssna på vad folk säger och vill och inte dra egna klubbade beslut, gömda bakom ert skrivbord. Folk känner sig totalt överkörda när ni inte tar till er varken tips eller idéer. Föga förvånande har ju ingen från majoriteten ens bemödat sig med att komma ut till Pelarne och pratat med de berörda.

Sitt inte på kommunhuset och besluta till nackdel som ni gjort så många gånger förr under den här mandatperioden. Ta er ut bland folk, visa lite demokratisk anda och se verkligheten med egna ögon. Och till sist, Pelarne ligger inte i världens ände utan endast 8-9 kilometer från Vimmerby.

Makthavarna gör något gott så fort de låter bli att göra något dåligt.