Mixar musik och bilvård i samma företag

Två stora intressen har följt 29-årige Martino Borén i Horn genom livet: Musik och bilar. Sedan två år tillbaka förenar han dem båda i ett och samma företag – Martinoz – en minst sagt ovanlig företagskombination.

Martino Borén ägnar fritiden åt musik och bilvård. Bilden är från garaget han hyr

Martino Borén ägnar fritiden åt musik och bilvård. Bilden är från garaget han hyr

Foto: Stefan Holgersson

HORN2018-11-28 06:00

– Musik och bilar har alltid varit ett stort intresse för mig. De ligger på delad förstaplats, säger Martino Borén med ett leende.

Han var bara några år gammal när han började med musiken och satt hemma och trummade. Föräldrarna har berättat att han reagerade och ville spela när han hörde dansbandsmusik. Martino har fortsatt i samma musikgenre och var tidigare med i dansbandet Samzons. Sedan tre år har han en egen duo tillsammans med sin pappas farbror, Gösta Gustavsson.

– Det var rätt enkelt att bestämma vad bandet skulle heta. Bara att sätta ett z efter mitt förnamn. Det ett bra namn i reklamsyfte eftersom det är ovanligt, säger Martino.

Han har dessutom en ovanlig musikkombination: En sjungande trummis!

– Jag sjunger och spelar trummor, medan Gösta spelar kompgitarr och körar. Vi började lite på skoj, men sedan har det spridit sig och förfrågningarna ökat. Numera har vi två-tre spelningar i månaden inom en 20 mils radie.

– När vi spelade i Gamleby en tisdagskväll häromveckan kom 130 personer, vilket var publikrekord. Jättekul att höra att folk kommer och dansar för att vi spelar, säger Martino.

För två år sedan startade Martino Borén en enskild firma. I registreringen hos Bolagsverket står det upplysningsvis att verksamheten består av musik och bilrekond.

– Från början var det bara för musikens skull som jag ville ha ett företag, så att jag kan fakturera för spelningarna. Men jag passade på att även ta med bilvården. Först tänkte jag att det inte blir så mycket rekonduppdrag, men det har blivit jättemycket.

Martino utför kontinuerligt bilvård åt fem företag, och för övrigt åt privatkunder i Horn, Kisa och Vimmerby.

– Från började stod musiken för det mesta av omsättningen, men nu har bilvården tagit överhand.

Intäkterna från firman räcker emellertid inte att försörja sig på för Martino, som också har familjen att tänka på. Han är heltidsanställd på Svevia, där han jobbar med vägservice inom driftområde Kisa. Med spelningar och bilvård kvällar och helger är dagarna fulltecknade.

– Visst har jag fullt upp. Men musik och bilar är mina intressen. När det är roligt går det lätt.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Tanken är att få mer snurr på den egna verksamheten, så att jag kan leva på det i större utsträckning. Nu hyr jag ett garage för bilvården. Planen är att bygga en mer anpassad lokal hemma på tomten, säger Martino.

Martino Borén bakom trummorna
Martino Borén bakom trummorna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!