Apollostugan är inget alternativ

Runt Apollostugan finns inte mycket skogsmark kvar som lämpar sig för nybörjarkurser, skriver Bertil Axelsspn, Vimmerby OK.

Runt Apollostugan finns inte mycket skogsmark kvar som lämpar sig för nybörjarkurser, skriver Bertil Axelsspn, Vimmerby OK.

Foto: JK

Insändare2018-08-24 16:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Strax efter att kommunen i februari 2017 gått ut med att man tänkte bygga förskola, LSS-hem och bostäder i VOK-skogen frågade en moderat ledamot i kommunfullmäktige mig om Vimmerby OK kunde flytta sin verksamhet till Apollostugan.

Jag tyckte frågan var så befängd så jag tog inte upp den med styrelsen i VOK. Men när vi hade möte med OL-sektionen och styrelsen i förra veckan den 14 augusti berättade jag att frågan hade ställts. Reaktionerna var som jag hade förväntat mig. ”Det är ju omöjligt.” och ”Det skulle aldrig fungera.” var ett par av kommentarerna.

I området runt Apollostugan finns numera 14 villatomter. Det är faktiskt inte så mycket skogsmark kvar som är lämplig för nybörjarkurser och ungdomsträning. Jag själv och ingen annan ledare i VOK skulle släppa barn och ungdomar att klättra över tre vajerräcken på riksväg 40 för att komma till bra orienteringsmarker. Där är högsta hastighet 100 kilometer i timmen och många kör fortare

Det fina med VOK-skogen är att den är omgärdad av Snokebovägen i väster, Bysjövägen i öster, Lundgatan i söder och Haga gård i norr. Där kan vi ha kurser och träningar utan att någon behöver korsa vägar.

Den stadsnära VOK-skogen är också en perfekt plats för föreningars och allmänhetens träning och rekreation. Om kommunen bygger en fjärde förskola i skogen försämras möjligheterna för Vimarskolans, AL-skolans och gymnasiets elever och idrottslärare. De har som det är nu relativt nära till skogen för undervisning i orientering och friluftsliv.