Barn misstänkta för storbranden

Två pojkar – yngre än femton år – har berättat för polisen att de varit inne i ladan och lekt med eld. Deras lek ledde till en storbrand under söndagseftermiddagen.

Foto: Johnny Gustavsson

ÅTVIDABERG2018-10-14 21:13

En kraftig brand bröt ut i en förrådsbyggnad på Stenhusgatan i centrala Åtvidaberg vid cirka 17.15. Den gamla ladan ligger inne på en gård, granne med Åtvidabergs hotell. Även hotellet har en liknande lada på gården – det är bara någon meter emellan de båda byggnaderna.

Den lada där pojkarna gick in under eftermiddagen blev totalförstörd, medan räddningstjänsten lyckades rädda ladan på den angränsande tomten.

Polisen var på plats vid branden och ganska snart fick de kontakt med två minderåriga pojkar. De båda kom tillsammans med vuxna och pojkarna berättade att de varit inne i ladan och lekt med elden.

Enligt polisen är det klarlagt att det var de båda som orsakade branden.

– När det är unga som är misstänkta så blir det ju inga tvångsåtgärder, men med största sannolikhet så blir de kallade till förhör tillsammans med vårdnadshavare där de får berätta vad som hänt, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion öst.

Den som är under 15 år kan inte dömas för brott, men barnet och vårdnadshavare kan fortfarande bli skyldiga att ersätta den skada som orsakats.

– De har erkänt att de varit inne i den här byggnaden och lekt med elden, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand – något som alltid görs när byggnader brinner och det kan misstänkas att branden är anlagd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!