Demokratin det finaste vi har

InsÀndare2018-09-08 04:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

PÄ söndag Àr det val. Ett fritt och öppet val mellan partier och personer som vi vill se leda kommunen. För mig som ordförande för kommunfullmÀktige i Vimmerby Àr det en högtidsdag. Fria val dÀr varje röst Àr lika mycket vÀrd Àr i dag ingen sjÀlvklarhet. Vi vet att medmÀnniskor runt om i vÀrlden slÄss och fÀngslas för rÀtten att fÄ rösta pÄ sitt parti och sin kandidat. För att visa ett stöd för dem Àr det viktigt att alla som kan gÄr och röstar.

För hundra Är sedan sÄ beslutade Sveriges riksdag om att Àven kvinnor skulle fÄ rösta. Innan det sÄ var det endast mÀnnen som fick rösta. Vi var sena med att fÄ allmÀn och lika röstrÀtt för alla vuxna i Sverige. Vi har sedan det tagit röstrÀtten för given, men Àr vi inte pÄ vakt sÄ kan den begrÀnsas. Demokratin mÄste erövras varje dag.

Det Àr viktigt att du gÄr till din vallokal och gör din röst hörd. För vi har hÀr chansen att pÄverka vilka som ska leda landet, landstinget och kommunen. Vi vet att just din röst kan vara den som pÄverkar vem som ska styra landet och i Vimmerby.

För egen del hoppas jag att ni lÀgger en röst pÄ oss socialdemokrater sÄ vi kan fortsÀtta utveckla vÀlfÀrden istÀllet för skattesÀnkningar för de rika. En röst pÄ oss socialdemokrater Àr en röst för att fÄ högre pensioner och att den orÀttvisa pensionÀrskatten (som infördes av den tidigare borgerliga regeringen) avskaffas. En röst pÄ oss socialdemokrater i kommunen Àr en röst pÄ satsningar pÄ fler invÄnare i kommunen, bÀttre skola, satsningar pÄ vÄra ungdomars hÀlsa, bÀttre Àldreomsorg med trygghetsboende och utbyggnad av Vidala samt att kommunen blir en bÀttre arbetsplats.

Vimmerby ska vÀxa med trygghet, framtidstro och investeringar.

LĂ€s mer om