Det är kris inom förskolan

Politik2018-06-24 10:36
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är kris inom förskolan. Pedagoger får gå till arbetet trots att de är sjuka för att bara ge ett exempel. Förra året bröt kommunen mot lagen genom att införa intagningsstopp och så här får det inte vara. Det är helt oacceptabelt.

Valfriheten inom förskola och barnomsorg är en rättvisefråga. Vi sverigedemokrater tror att det är positivt för barns utveckling att spendera mycket tid med föräldrarna under de första åren i livet men ibland går inte det och då träder förskolan in. Vi är medvetna om att alla barn är olika och har varierande behov.

Dagbarnvårdare kan ibland vara ett alternativ för de barn som inte mår bra av förskolans större barngrupper. Det är även mycket viktigt med barnomsorg under dygnets alla timmar då många föräldrar arbetar obekväma tider. Detta har vänstern fått igenom så det är på gång förhoppningsvis.

Det finns också en tydlig koppling mellan personaltäthet och kvalité inom barnomsorgen. Barngrupperna får därför inte vara så stora att det innebär allvarliga kvalitetsförluster.

Vi tar starkt avstånd från genuspedagogiska experiment där gamla normer byts mot nya och där barn som trivs i traditionella könsroller skam och skuldbeläggs. Valfrihet och mångfald inom barnomsorgen bör främjas