"Det vill vi göra för kommunens unga"

S i Vimmerby vill att alla elever ska lämna grundskolan med godkända betyg.

S i Vimmerby vill att alla elever ska lämna grundskolan med godkända betyg.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2018-08-29 11:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Genom att satsa på mer personal ska andelen som klarar av grundskolan öka och andelen med psykisk ohälsa minska. Detta arbete ska göras tillsammans med Landstinget i Kalmar län.

Målet är att 100 procent av eleverna ska lämna grundskolan med godkända betyg och att ohälsotalet ska halveras bland våra barn och unga. Vi Socialdemokrater kan aldrig vara nöjda så länge en av våra unga inte klarar av skolan eller inte mår bra.

Vi kommer att kartlägga vilka åtgärder som ska införas för att nå målen.

Om vi får fortsatt förtroende att leda regeringen så kommer vi att avsätta 250 miljoner kronor för att utveckla fritidsverksamheten.

Alla kommuner ska ha en fritidsutvecklare som ska ansvara för att utveckla skolans och fritidshemmens samarbete med kulturskola och föreningsliv.

En målsättning ska vara att skapa meningsfulla fritidsaktiviteter och göra fritidsverksamheten mer anpassad för mellanstadieelever.

Att utveckla ett samarbete med idrottsrörelsen för att ha träningar inom eller i anslutning till fritids. Det finns redan i dag ett nära samarbete mellan skola och föreningsliv på flera platser i landet, men det krävs att medel skjuts till.

Vi Socialdemokrater i Vimmerby lovar att aktivt verka för att detta genomförs för våra barn och unga i Vimmerby kommun.

Läs mer om