Här blir maten helt vegetarisk

Den 12 till 19 september anordnas Klimatveckan i Jönköpings län. I Eksjö är programmet det största någonsin då kommunen är med och arrangerar aktiviteter.

Ingebo Hagar. Bilden är en arkivbild.

Ingebo Hagar. Bilden är en arkivbild.

Foto: Elin Elmström

Mariannelund2018-09-08 11:00

Kikärtsbiffar, blomkålsmos eller kanske en färslimpa på linser eller tabbouleh på svenska gryn? De som äter mat som serveras i kommunens kök kommer under veckan att märka att det blir uteslutande vegetariskt.

Det som anses vara hållbara måltider är också i fokus vid en dialogkväll med flera medverkande på Björntorps gård den 12 september.

Emåns ekomuseum i Bodafors är samma kväll i sin tur värd för en träff om hållbar utveckling. Vid denna medverkar bland andra Johanna Stejdahl och Carina Engqvist från Mariannelund samt Christina Lindelöf från Vimmerby. De berättar om hållbar utveckling inom Leaderområdet Astrid Lindgrens Hembygd, däribland verksamheten Ingebo hagar.

En föreläsning om biets betydelse blir det dagen efter på Eksjö stadsbibliotek och kommunens fem-åringar ämnar samma dag bygga en skogsträdgård i Vildparken. För de yngre ordnas också barnteater under veckan.

Den 16 september arrangeras solsafarier runt om i Jönköpings län där man kan besöka olika solcellsanläggningar. Eksjö kommun har fyra platser som har öppet hus.

Eksjö Museum visar konstutställningen "Trädets betydelse" och i Mariannelund har Ola Johansson under två dagar öppet hus i sin trädgård. Trädgården omfattar 3 000 kvadratmeter.

Aktiviteten "vandra och smaka", en vandring i skog och mark med något att äta under vägen, ingår också i Klimatveckans programutbud.

Veckan tjuvstartar redan den 8 september med en trädgårdslördag i Eksjö.

Under klimatveckan blir maten i de kommunala köken helt vegetarisk.
Under klimatveckan blir maten i de kommunala köken helt vegetarisk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!