Lyckad distanstävling: "Jättenöjda"

Rökullaritten avgjordes i Mariannelundstrakten i lördags. Hemmaekipaget Anne Lidholm på Bubba noterade en tredjeplats i sin klass.

Anna Remmare på ZM Zou Zou ger sig iväg i klassen över 80 kilometer.

Anna Remmare på ZM Zou Zou ger sig iväg i klassen över 80 kilometer.

Foto: Magnus Strömsten

Mariannelund2018-09-16 20:00

Totalt deltog ett 30-tal ryttare i tre olika klasser i årets upplaga av Rökullaritten som arrangeras av Tjust Distansklubb. Ett 30-tal funktionärer samt domare och veterinärer ställde upp så att tävlingen kunde genomföras. Tävlingscentrum hade flyttats från Norrlida till Rökulla by.

– Det fungerade väldigt bra på det nya stället. Markägaren hade gjort i ordning ett stort fält med gott om utrymme. Dessutom har ett totalt ett 100-tal markägare ställt upp och lånat ut sina marker där själva tävlingen avgörs och det är förstås väldigt tacksamt, sa Kristina Hagevi som under tävlingen hade fullt fokus på sin egen häst Bubba som reds av Anne Lidholm för Tjust Distansklubb i klassen över 50 kilometer.

– De gjorde en väldigt bra tävling och var med i tätklungan hela vägen. Anne känner hästen väl då de gjorde sin fjärde tävling tillsammans. Första delen red de ganska kontrollerat och kom snabbt ner i puls under veterinärkontrollen. På den andra rundan fick hästen sträcka ut ordentligt, men kom ändå i mål i fin kondition som trea. Jag hade på känn att de två bästa skulle bli svåra att rå på, men en fin tredjeplats är vi jättenöjda med, sa Kristina Hagevi.

Klassen vanns av Josefin Lugn Blom på Shah Zohar före Josefin Sohlman på Chocolatt.

Karin Gomér på Ella Nebulosa som rider för Tjust Distansklubb kom sexa. Däremot tvingades klubbkamraten Susanne Lindersson på Mary bryta på egen begäran efter att hästen tappat en sko.

I klassen över 80 kilometer vann Yvonne Storm på Maydays Quick Feet. De hade en ridtid på fem timmar och 52 minuter och var 14 sekunder före tvåan Emelie Ekström på My Noha.

I klassen 50 kilometer clear round fick båda Tjustryttarna Frida Ekström på Notsobright samt Annina Riikonen på Amiara godkänd. En extra bra start på karriären för femåringen Notsobright som gjorde sitt första framträdande.

Totalt sett kunde arrangören summera en lyckad tävling.

– Det flöt på väldigt bra enligt både de tävlande och funktionärerna. Det regnade en del under en period mitt på dagen och det kan ju sänka humöret en del, men sedan tittade solen fram så det blev en fin dag, säger Kristina Hagevi som också ser extra mycket fram emot nästa års tävling.

– Då ska vi få arrangera lag-SM. Det brukar leda till att startfältet blir dubbelt så stort. Förhoppningsvis kan Tjust få ihop ett lag till tävlingen också.

Bubba med ryttaren Anne Lidholm och teamet Lena Sandberg Nilsson och Kristina Hagevi gör hästen redo för start.
Bubba med ryttaren Anne Lidholm och teamet Lena Sandberg Nilsson och Kristina Hagevi gör hästen redo för start.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!