Lyckad fest med köttbullar trots färre tävlande

För andra året arrangerades köttbullefesten i Mariannelund och det blev en lyckad folkfest igen.

Börje Bappelsin framträdde i öltältet i Mariannelund.

Börje Bappelsin framträdde i öltältet i Mariannelund.

Foto: Magnus Strömsten

Mariannelund2018-08-19 16:00

Festen startade redan på fredagskvällen med det så kallade köttbulleloppet. Det är en lagstafett på 750 meter med start och mål i Herrgårdsparken. Tre tävlande i varje lag som turades om att springa flest varv på en timme. Under loppet bjöds det på musikunderhållning av ”Hearts and Bones”. Överskottet av inkomsterna gick till Cancerfonden.

På lördagen var det dags för andra upplagan av folkfesten med köttbullar i centrum.

– Förra året hade vi mellan 500 och 600 besökare och det verkar som det är lite mindre i år. Det är så roligt att så många kommer och vill göra något, säger Gun Samuelsson i samhällsföreningen som står för arrangemanget.

På en köttbullefest finns förstås en köttbulletävling. Förra året tävlade 34 deltagare, i år var det 13 personer som lämnade in sina hemlagade köttbullar.

– Vi vet inte vad det beror på att det inte är fler som är med och tävlar, säger Gun Samuelsson.

Men det var inte bara köttbullar på festen, programmet bjöd på en hel rad av aktiviteter. Som bland annat grodspottning. Gustaf Kyllenbeck höll i den, och hade koll på vems groda som kom längst. Hos damerna var det Lina Alexandersson med 4,54 meter. Herrarna Märt de Nitsli med åtta meter och hos barnen Freja Sjöberg och John Karlsson.

MAIS körde en femkamp och sålde lotter.

– Det är rätt så bra med folk, säger Martin Rosenqvist.

Det gällde bland annat att skjuta en boll genom olika håll, men även pilkastning med mera. Det blev mycket skratt och av barnen vann Ali, hos de vuxna blev vinnaren Felix Stejdahl.

24fitclub Mariannelund var också representerad och både vuxna och barnen kunde göra push-upps och tävlade i jägarställning.

Rekordet i jägarställning hade Emmelie Rickardsson-Braf.

– Det kom väldigt mycket barn, säger Johnny Johansson från 24fitclub.

Stall Kosel från Hult var på plats med tre hästar. De körde häst och vagn och barnen kunde rida på en stor häst och en ponny. Det uppskattades mycket av barnen och föräldrarna.

Sedan var det prisutdelning och där utsågs årets vinnare i köttbulletävlingen. Årets vinnare blev Karin Karlsson, på andra plats hamnade Isabella Westerberg och tredje blev Pernilla Lilja.

På kvällen blev det fest i öltältet och där spelade Hunky Dory och Börje Bappelsin. Bandet som kommer från Floby i Västergötland har blivit ett kultband på hemmaplan. Showen blandar humor och musik i form av covers som alla kan sjunga med i visade sig gå hem i Småland också.

Ansiktsmålning för barnen.
Ansiktsmålning för barnen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!