Rattfull krockade med Vimmerbybor – döms till fängelse

En man i 50-årsåldern var kraftigt påverkad av alkohol när han en vinterdag för 2,5 år sedan krockade med mötande bil på riksväg 40. Det menar Eksjö Tingsrätt som dömer honom till fängelse och böter.

Eksjö Tingsrätt dömer 50-åringen till fängelse efter krocken på riksväg 40.

Eksjö Tingsrätt dömer 50-åringen till fängelse efter krocken på riksväg 40.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby/Eksjö2018-07-18 22:00

Det var vid midnatt den 20 december 2015 som mannen kom körandes på riksvägen mellan Eksjö och Nässjö, när han ska ha kolliderat med en mötande bil som var på väg mot Eksjöhållet. I den mötande bilen befann sig fyra vimmerbybor. Samtliga fem inblandade skadades och de båda förarna klämdes fast i bilarna.

En och en halv timme efter kollisionen kunde polisen göra alkoholtest på den misstänkta föraren. Det visade på en alkoholkoncentration på 1,69 promille. Mannen har erkänt rattfylleri och olovlig körning men förnekat vållande till kroppsskada, grovt brott. Mannen har även motsatt sig att betala skadestånd. Men tingsrätten gick på åklagarens linje och i måndags, alltså två och ett halvt år efter olyckan, dömdes 50-åringen av Eksjö tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader för grovt rattfylleri, två fall av olovlig körning och vållande till kroppsskada, grovt brott. Mannen döms även att betala skadestånd på totalt 100 000 kronor till två av målsäganden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!