Straffet: 18 års fängelse efter mordet

Den man som suttit frihetsberövad misstänkt för mord och mordförsök i Vetlanda fick på tisdagseftermiddagen sin dom. Mannen döms till 18 år i fängelse för mord, mordförsök och grov misshandel. Det var också det straffet åklagaren yrkade på.

Mannen från trakterna mellan Vetlanda och Hultsfreds kommuner dömdes på tisdagen vid Eksjö Tingsrätt till 18 års fängelse.

Mannen från trakterna mellan Vetlanda och Hultsfreds kommuner dömdes på tisdagen vid Eksjö Tingsrätt till 18 års fängelse.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2018-09-18 19:54

Vetlanda

Det var natten till sjunde april som Vetlanda drabbades av ett andra mord på kort tid.

En man 35-årig man från Vetlanda hade på kvällen varit ute och bowlat med kollegorna och fortsatte därefter kvällen på ett nöjesställe. Det ledde till att han följde med på en spontan efterfest i en lägenhet i Vetlanda.

Han kände bara ett par personer, vare sig lägenhetsinnehavaren eller den som nu dömts för mordet på honom.

Den nu dömde 25-åringen, från trakterna mellan Hultsfred och Vetlanda kommuner, kom också på efterfesten.

Här ska han ha tagit sig in i badrummet där en kvinna och lägenhetsinnehavaren befann sig och svartsjuka har kommit fram som ett motiv till det bråk som uppstod..

25-åringen tryckte ner lägenhetsinnehavaren i ett badkar och tog bland annat stryptag på honom. Bråket kom att avstyras av annan person.

Han fortsatte då in i ett annat rum och 35-åringen knivskars över halsen. Han förlorade stora mängder blod och avled senare.

25-åringen har nekat både till mord och mordförsök. Han menade i förhör att han blev attackerad av den man som numera är död.

Åklagarna yrkade dock på 18 års fängelse.

Och rätten gick på åklagarens linje och dömde 25-åringen till 18 års fängelse.

Han döms för mord, försök till mord och grov misshandel.

Han ska även betala ett skadestånd på 250 000 kronor, det största beloppet går till den avlidnes familj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!