Framgångsrikt företag söker arbetskraft

CNH Industrial i Överum söker ständigt efter nya medarbetare. Det går bra för företaget tack vare nya försäljningskanaler.

Ulrik Thelin, fabrikschef på CNH Industrial i Överum, letar ständigt efter ny arbetskraft.

Ulrik Thelin, fabrikschef på CNH Industrial i Överum, letar ständigt efter ny arbetskraft.

Foto: Karin Hertz/arkiv

Överum2018-09-17 18:00

CNH Industrial och dess fabrikschef Ulrik Thelin har hela tiden ögonen öppna i jakt efter maskinoperatörer inom CNC-bearbetning, svetsare samt slutoperatörer.

– Vi letar efter personal inom de yrkesområdena kontinuerligt, säger Ulrik Thelin.

Företaget har bland annat anställt sju personer tack vare ett integrationsprojekt i samarbete med Arbetsförmedlingen. Det finns funderingar på att dra i gång en andra vända av projektet i jakt på ytterligare arbetskraft.

– Vi tror att vi får en bra lojalitet hos de här personerna. Så här långt har de vi anställt bra arbetsmoral, lojalitet och kunskap. Vi vill nog fortsätta satsa på det området.

De sju personerna, som fått anställning tack vare integrationsprojektet, har nyligen fått reda på att de fått sina kontrakt förlängda med ett år.

Företagets sökande efter arbetskraft tar olika vägar. Att hyra in personal via bemanningsföretag har inte varit så lyckat.

– Men vi har faktiskt lyckats hitta kompetens själva. Ryktet om att det händer bra saker här har hjälpt oss. De vi anställt har faktiskt hört av sig till oss.

Det går bra för CNH Industrial just nu.

– Vi har introducerat ett nytt varumärke på plogarna, New Holland, vilket gör att vi får tillgång till nya försäljningskanaler och det i sin tur ger grund för bättre försäljning.

Ulrik Thelin inledde sin anställning som fabrikschef 2015. Då hade företaget ekonomiska problem.

– Nu är fabriken i Överum på väg att bli stor och stark igen. Det känns bra, säger Ulrik Thelin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!