Två fotografer ställer ut i Lofta

Två sinsemellan mycket olika fotografer ställer ut på Lofta Caffè med start fredag. Det är Nathalie Chavez och Göran Lundin.

Lappugglans blick får betraktaren att stanna upp.

Lappugglans blick får betraktaren att stanna upp.

Foto: Göran Lundin

Lofta2018-09-20 05:00

Nathalie Chavez kommer från Västervik. Hon jobbar till vardags som kommersiell fotograf. De bilder som hon visar på Lofta Caffè är vad hon gör när hon har helt fria händer att skapa vad hon vill.

Blommorna är närvarande i många av Nathalies bilder, liksom hon själv. Hon ville bli florist eller fotograf. Nu kan hon kombinera det.

Som alltid under Fotohöst, har fotograferna varsitt rum på Lofta Caffè.

Nathalie har valt att kalla sin del av utställningen för "Utan like".

– Alla är vi utan dess like. Varenda människa är unik, säger hon.

Bilderna är drömlika. Poetiska. Nathalie fascineras av de blommor som just har börjat vissna och tappa sina blad. Hon vill visa det vackra i dem.

– Det är inte farligt att bli äldre. Vi förvandlas hela tiden. Det är något man måste acceptera.

Henne medutställare, Göran Lundin från Oskarshamn, rör sig hemtamt bland djur och fåglar i skogen. Han jobbar utan gömsle. Med åren har han lärt sig att vara i naturen på djurens villkor.

Genom en serie fantastiska porträtt får vi som betraktare chansen att komma djuren och fåglarna riktigt nära och möta dem som individer.

Fotohöst del två öppnar på fredag och pågår till den 14 oktober på de tider som Lofta Caffè har öppet. Det är makarna Mona och Stefan Gelebo som arrangerar fotoutställningarna, i samarbete med Lofta Caffè.

Rävungen undersöker nyfiket sin omvärld. Det finns mycket att nosa på.
Rävungen undersöker nyfiket sin omvärld. Det finns mycket att nosa på.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!