Glad nyhet för Hultsfreds unga – politikerna sa "ja"

Hultsfreds unga får fria resor i sommar. Politikerna sa på senaste kommunfullmäktige, "ja" till att köpa sommarlovsbiljetter.

Fria resor med både buss och tåg för skolungdomarna i Hultsfreds kommun blir verklighet i sommar. Politikerna tog beslut om att satsa en dryg halvmiljon på sommarlovsbiljetter.

Fria resor med både buss och tåg för skolungdomarna i Hultsfreds kommun blir verklighet i sommar. Politikerna tog beslut om att satsa en dryg halvmiljon på sommarlovsbiljetter.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2022-04-26 13:00

För första gången sändes fullmäktigemötet direkt på Youtube, något som Anders Andersson (KD) strävat efter länge. Och efter lite inledanade teknikstrul blev det ordning på torpet.

Satsningen på fria resor en dryg halvmiljon att köpa biljetter för 950 skolungdomar, mantalskrivna i kommunen.

– Men det är inte att slänga pengarna i sjön. Det är jättepositivt att vi tillsammans kan göra det här för våra ungdomar, menar Tomas Söreling (S).

Men annars var det kommunalrådet Lars Rosander (C) som var först i kön av talare. 

– Vi kan ge ett positivt besked till ungdomarna och det behövs nu under pandemin. Nu ska de kunna åka och träffa kompisar på andra håll, ta sig till sommarjobb och så vidare, sa han under fullmäktigemötet.

Och med tanke på dagens höga drivmedelspriser, lär förslaget också komma föräldrarna till del. 

– De slipper skjutsa så mycket, sa Rosander.

Åke Nilsson (KD) fyllde på och nämnde också en pedagogisk effekt av förslaget.

– Ungdomarna kanske kan få tanken att det inte är så tokigt att åka kollektivt. Det är något vi alla behöver träna på.

Tomas Söreling (S), Tommy Einarsson (V) Rosie Folkesson (S), Åke Bergh (M), Göran Gustafsson (SD) och Mattias Wärnsberg (S) radade upp sig i talarstolen och alla var odelat positiv till förslaget om fria resor med buss och tåg i sommar.

Så när ordförande Anders Andersson frågade om förslaget kunde godkännas, blev resultatet ett rungande "Ja" från fullmäktigesalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!