"Jag Àr missbelÄten med kyrkan"

"Det mĂ„ste jobbas för att fĂ„ folk stĂ€rkta i sin tro, dĂ„ finns det inte utrymme för att sĂ€lja församlingshemmen". Det sĂ€ger den pensionerade prĂ€sten Åke Sundstedt.

Åke Sundstedt sĂ€ger sig vara missbelĂ„ten med kyrkan och gillar inte alls förslaget att sĂ€lja församlingshemmen.

Åke Sundstedt sĂ€ger sig vara missbelĂ„ten med kyrkan och gillar inte alls förslaget att sĂ€lja församlingshemmen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-06-19 09:00

Han ger sig in i debatten om att sÀlja ut församlingshemmen i Aspelands pastorat, vilket han anser Àr en förskrÀcklig idé.

– Jag Ă€r utomordentligt missbelĂ„ten med kyrkan, sĂ€ger Åke Sundstedt som prĂ€stvigdes 1994 och som tjĂ€nstgjort som kyrkoherde i flera församlingar i pastoratet. Jag blir alldeles upprörd över förslaget, vad Ă€r det för vits med att sĂ€lja ut församlingshemmen. DĂ„ stĂ„r man snart utan bĂ„de lokaler och pengar.

FrĂ„gan Ă€r om man verkligen jobbar med rĂ€tt saker, om man gör vad man kan för att fĂ„ fler medlemmar, undrar Åke Sundstedt.

– Det gĂ„r inte bara att konstatera att medlemsantalet sjunker drastiskt, utan att göra nĂ„got. Man mĂ„ste stĂ€lla sig frĂ„gan "vad kan vi erbjuda, vad kan vi konkurrera med, hur kan vi bli mer attraktiva?" IstĂ€llet diskuterar man om det finns nĂ„gra fastigheter som gĂ„r att sĂ€lja.

Åke Sundstedt tycker att kyrkan tar lĂ€ttvindligt pĂ„ förslaget att sĂ€lja ut församlingshemmen.

– Till och med facket sĂ€ger att det gĂ„tt alldeles för fort.

Ulla Lisedahl Àr kyrkorÄdets ordförande:

– Vi kan bara upplysa om vĂ€rdet av att vara medlem och det tycker jag att vi gör, sĂ„ man önskar att alla skulle se vinsten i att vara medlem. Dessutom – alla medlemmar Ă€r kyrkan, sĂ„ vi har ett gemensamt ansvar allihop, det Ă€r inte bara en liten utsedd grupp som ska vĂ€rva medlemmar, kan jag tycka, sĂ€ger Ulla som upplyser om att kyrkan inte har rĂ€tt att frĂ„ga varför en medlem lĂ€mnar Svenska kyrkan. Det har med integriteten att göra.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!