Lifvens ger konsert för ungdomarnas idrott

Populära Hultsfredsbandet Lifvens stöttar ungdomsverksamhet, genom att göra en livestreamad konsert på nätet.

Populära Lifvens ger en konsert tillförmån för ungdomsverksamhet. Patric Engqist berättar att många i bandet brinner för ungomsidrotten och vill stötta i kärva tider.

Populära Lifvens ger en konsert tillförmån för ungdomsverksamhet. Patric Engqist berättar att många i bandet brinner för ungomsidrotten och vill stötta i kärva tider.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-06-08 22:00

– Vi brinner för ungdomsverksamhet av olika slag, säger Patric Engqvist i bandet. Och vi kände att vi ville göra något.

Att det dessutom är flera månader sedan Lifvens gjorde en konsert senast, bidrog naturligtvis.

– Vi är inte vana vid så långa uppehåll mellan giggen, säger Patric Engqvist.

Samtidigt har bandet ett nytt ljudbolag i Vimmerby, och vill förstås hjälpa företagaren Jimmie Lundberg som också vill ha mer verksamhet just nu.

Det samlade resultatet av de här parametrarna blir att Lifvens gör en streamad konsert den 27 den här månaden, en riktig stödgala för ungdomsverksamhet i olika föreningar. Föreningar som har det kämpigt med inkomsterna i dessa Coronatider när restriktioner sätter stopp för det mesta av verksamheten.

– För mig var det självklart att välja Hultsfreds Fotbollsklubb, jag är ju tränare i ett ungdomslag där och vet hur kärvt det är, säger Patric Engqvist.

Andra medlemmar i bandet har valt Gullringen, eller friidrotten i Södra vi, berättar Patric Engqvist.

– Det var länge sedan vi spelade, så det ska bli riktigt skoj att göra en konsert igen, tycker Patric Engqvist och det är kul att kunna ge ungdomsverksamheten ett handtag samtidigt.

Även om han tycker det känns lite speciellt att inte ha livepublik.

– Men, säger han, det är en liten anspänning att gå ut på scenen. Och det är samma slags anspänning nu, man vet ju att publiken sitter därute någonstans. Så den största skillnaden är nog att det inte blir några applåder

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!