Mjölkmiss på förskola upprör föräldrarna – ny incident med egenbakad fralla

– Nu har det hänt igen, en nya allvarlig incident kring Whidars mjölkallergi, säger mamma Veronica Strömberg. Dessutom är det oförlåtligt att personalen inte gav honom den spruta han ska ha om han fått i sig mjölk. – Vi känner oss inte längre trygga med att lämna vår son på förskolan Silverliljan.

"Nu har det hänt igen, en nya allvarlig incident kring Whidars mjölkallergi", säger mamma Veronica Strömberg.

"Nu har det hänt igen, en nya allvarlig incident kring Whidars mjölkallergi", säger mamma Veronica Strömberg.

Foto:

Hultsfred2017-03-28 09:30

Veronica Strömberg trodde det skulle bli bättre efter den gången för tre månader sedan när hennes treårige son Whidar bjöds på pepparkaka i samband med Luciafirandet.
Istället har det hänt två tillbud till sedan dess.

Nu senast av det mer allvarliga slaget, när Whidar fick en bredd fralla gjord på filmjölk.
– Dessutom vet personalen mycket väl att rutinen är sådan att han måste ha en spruta omedelbart om han fått i sig mjölk, men när min sambo kom efter en halvtimme för att titta till honom hade han fortfarande inte fått sprutan. Så vi fick ta hem honom igen för att ha honom under uppsikt, säger Veronica som inte vet hur hon ska göra för att sonens allergi verkligen ska tas på allvar.
– Jag känner mig maktlös. Hade det handlat om nötallergi, är jag säker på att det inte ens kommit in nötter på förskolan. Jag anser att min sons allergi inte tas på samma allvar, trots att det finns läkarintyg som bekräftar allvaret.

Whidars mjölkallergi upptäcktes redan när han ammades. Det räckte med att Veronica åt något med mjölk i så blev han sjuk.
– Hans utslag ser ut som brännmärken som sprider sig över hela kroppen. Sedan börjar han kräkas och nästa steg är andnöd om det är riktigt allvarligt. Två gånger har vi tvingats ta honom med ambulans, dock har ingen av de händelserna inträffat på förskolan ska tilläggas, utan en gång fick han glass som skulle vara mjölkfri enligt innehållsförteckningen.

Den senaste incidenten på förskolan var enligt Veronica den sjätte i ordningen, på de två år som Whidar gått på Silverliljan.
– Allt har bara runnit på, på ren tur. Men nu börjar Whidar bli rädd för att äta på förskolan, och han ifrågasätter oss här hemma också. Efter senaste händelsen med frallan fick han jätteont i magen och matvägrade. Han är så stor nu och medveten, så vi kan inte sköta det här utan att han blir orolig i och med att vi måste kontrollera om han fått prickar på sin kropp.
Veronica saknar möjligheten att kunna gå tillbaka och läsa tillbudsrapporterna, som enligt uppgift kastas.
– Det förstår jag inte alls, det borde väl vara bra att kunna gå tillbaka för att läsa på vad som hänt tidigare och hur den bristen åtgärdades.

Den här gången kräver Veronica och Whidars pappa Daniel Jönsson att förskolan inför nya rutiner, så de kan börja känna sig trygga igen med att lämna bort Whidar.
– Vi har framfört två idéer. Vi vill att det ska finnas en innehållsförteckning på Whidars bricka, på allt han ska äta. Vi vill också att två personal inför varje måltid går igenom det Whidar har på sin tallrik och signerar att maten är genomgången. Så det finns säker dokumentation.
– För det ska väl ändå inte behöva vara så att jag tvingas ta ledigt från mitt jobb så jag kan ta hem Whidar så han får äta hemma i säkerhet, frågar hon sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!