Rutiner skärps på flera sätt

Rutinerna ska skärpas. Vi ska på flera sätt se över hur vi kan säkerställa att rutinerna ska fungera, säger barn- och utbildningschef Per Theorin. – Dessutom är vårt förslag till politiken att alla tillbudsrapporter ska börja sparas tills vi får ett digitalt system för tillbudsrapportering.

Vimmerby Tidning 14 december.

Vimmerby Tidning 14 december.

Foto:

Hultsfred2017-03-28 12:22

Per Theorin beklagar att det på nytt brustit på förskolan.

– Jag har pratat med vårdnadshavare. Det är väldigt, väldigt olyckligt det som hänt. I dag träffar personal på Silverliljan kostenheten för att titta över rutinerna igen. För att säkerställa så barnet inte får i sig mat med mjölk i. Rutinerna måste tydliggöras igen.

Whidar har egna produkter som är helt mjölkfria, men när det exempelvis bakas eget bröd, som i det här fallet, kommer man i fortsättningen skicka med en innehållsdeklaration på brickan.

– Vi kan också titta på om vi kan införa någon form av kontroll, som föräldrarna efterfrågar. Redan i dag är rutinen sådan att all mat som serveras ska stå på en speciell bricka eller ligga i burkar. Men det går att lägga till att personalen ska ställa frågan till köket om exempelvis det egenbakade är helt mjölkfritt, så har man säkrat upp ytterligare.

Som det är idag måste inte tillbudsrapporterna sparas. När den åtgärdats får den enligt dokumenthanteringsplanen kastas.

– På nämndsammanträdet i maj kommer vi föreslå politiken att ändra rutinerna, så rapporternas sparas tills vi får vårt digitala system, säger Theorin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!