Stort intresse under helgens dressyr

I lördags var det dags för vårens dressyrtävling hos Hultsfredbygdens Ridklubb. Alla var välkomna: nybörjare likväl som rutinerade, klubbmedlemmar och utomstående.

Uppvärmning innan det var dags att prestera.

Uppvärmning innan det var dags att prestera.

Foto: Molly Sommansson

Hultsfred2018-05-28 10:53

Totalt var det under dagen 34 ekipage som tävlade, i olika klasser beroende på vilken nivå de ville utmana sig själva i.

– Vi vill ha ekipagevänliga klasser så att alla som vill kan få komma hit och träna på att tävla även om det är på riktigt. Det är lika bra med träning för hästarna som för ryttarna, säger ridlärare Mia Olofsson.

Klubben försöker ha en variation av tävlingar, med både en hopptävling och en dressyrtävling vår och höst. Denna gång kom det fler än förväntat, då det under en tid har varit dålig uppslutning av dressyrtävlande.

– Det är jättekul att det är en uppåtgående trend. Då måste vi självklart försöka hjälpa trenden genom att anordna tävlingar.

På samma sätt som de försöker variera tävlingstypen, försöker de också variera klasserna. Det ska vara möjligt att tävla på olika nivåer och kunna utvecklas tillsammans med sin häst.

– Variationen bland ekipagen blir hela tiden större, men självklart vill vi gärna bredda den ännu mer i fortsättningen.

Ett av ekipagen under lördagens tävling.
Ett av ekipagen under lördagens tävling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!