Turbulent i lokala klubben – personal har sagt upp sig

De båda ridlärarna har sagt upp sig. Och ekonomin är kärv. Läget är turbulent i Hultsfredsbygdens Ridklubb inför årsmötet.

"Vi vill att årsmötet ska bli ett tillfälle för medlemmarna att säga om de har förtroende för styrelsen, eller om de tror att någon annan kan göra det bättre", säger Annika Fransson.

"Vi vill att årsmötet ska bli ett tillfälle för medlemmarna att säga om de har förtroende för styrelsen, eller om de tror att någon annan kan göra det bättre", säger Annika Fransson.

Foto: Arkiv

Hultsfred2023-02-28 16:13

Klubbens båda ridlärare har sagt upp sig, men enligt ordförande Annika Fransson har man fortfarande en bra dialog. Hon kan inte direkt peka ut någon enskild orsak till missnöjet, utan ser det mera som något som byggts upp över tid.

– De har sagt att det handlar mycket om brist på framtidstro och positivitet, men också en del kommunikationsproblem. De har också talat om avsaknaden av vi-känsla i klubben.

Mycket av det här missnöjet bottnar i klubbens kärva ekonomi, tror Annika Fransson. Det är utmanande tider för klubben.

– Vi pausade verksamheten under tiden som det nya stallet byggdes, säger hon. Och vi hade precis kommit igång igen när coronan kom.

Så det blev ett antal år där, med begränsad verksamhet, och därmed också minskade inkomster.

– Vi vill gärna ha våra ridlärare kvar, säger hon. De gör ett fantastiskt jobb. Så jag hoppas av vi kan komma överens så att de blir kvar och fortsätter jobba hos oss.

– Vi vill att årsmötet ska bli ett tillfälle för medlemmarna att säga om de har förtroende för styrelsen, eller om de tror att någon annan kan göra det bättre, säger Annika Fransson. Det är ju för medlemmarna vi gör det här.

  • När Vimmerby Tidning når en av ridlärarna väljer personen att inte kommentera i nuläget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!