Utvecklingskontor får ny chef – han tar över jobbet

Hultsfreds kommun hämtar en ny chef till sitt utvecklingskontor från kommunalteknikförbundet ÖSK. "Det är ett antal saker som sammanträffat samtidigt", skriver kommunchef Lars-Erik Rönnlund i en kommentar.

Jens Karlsson, här tillsammans med Simon Råsbacken, Tony Bohlin och Lars Gjörloff, har utsetts till tillförordnad chef för utvecklingskontoret.

Jens Karlsson, här tillsammans med Simon Råsbacken, Tony Bohlin och Lars Gjörloff, har utsetts till tillförordnad chef för utvecklingskontoret.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-04-22 15:52

Utvecklingskontoret lyder under kommunstyrelsen och jobbar med frågor som rör utveckling, tillväxt, näringsliv, övergripande planering och hållbarhet.

Lars Gjörloff har tidigare varit utvecklingschef, men numera är hans titel projektledare på utvecklingskontoret.

Samtidigt har Jens Karlsson, projektchef på Östra Smålands kommunalteknikförbund, fått ytterligare en titel: tillförordnad chef för utvecklingskontoret.

undefined
Vid sidan av jobbet som projektchef på ÖSK leder Jens Karlsson numera även samhällsbyggnadsgruppens arbete.

Lars Gjörloff hänvisar frågor om förändringen till Jens Karlsson, som i sin tur hänvisar till kommunchef Lars-Erik Rönnlund.

"Det är ett antal saker som sammanträffat samtidigt", skriver Lars-Erik Rönnlund och berättar att Lars Gjörloff ska gå i pension om ett år, samtidigt som Jens Karlsson fått i uppdrag att se över samhällsbyggnadsgruppens uppdrag och organisation.

Kommunen siktar på att bilda en samhällsbyggnadsenhet inom kommunstyrelsen.

"Detta i syfte att få en tydligare styrning ifrån kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har det strategiska ansvaret för planering av mark och vatten. Kommunstyrelsen har även ansvaret för tillväxt- och näringslivsfrågor. Därav kan det nu vara lämpligt att bilda en samhällsbyggnadsenhet som hanterar alla dessa utvecklingsfrågor. Som det är idag så är dessa funktioner utspridda inom olika delar av koncernen. Varav flera funktioner finns på ÖSK. Det handlar således om att utreda en sammanslagning av utvecklingsresurser på ÖSK och uppdragen som nu finns inom Utvecklingskontoret", skriver Rönnlund och fortsätter:

"Projektchef Jens Karlsson har i uppdrag att utreda hur en samhällsbyggnadsenhet inom kommunstyrelsen kan bildas och vilket uppdrag den ska ha, vilka tjänster som ska ingå, inklusive befattningsbeskrivningar. Samt ska utredningen innehålla en beskrivning hur en samhällsbyggnadsenhets uppdrag avgränsas och samverkar med övriga funktioner i koncernen. För att få en följsamhet i frågan har vi ansett det klokt att Lars Gjörloff får fokusera på ett antal större utvecklingsprojekt innan pension och att Jens Karlsson får vara t.f. för Utvecklingskontoret. Ett beslut om hur kommunen avser att organisera saker som idag finns i ÖSK bedöms ske innan sommaren."

undefined
Enligt kommunchef Lars-Erik Rönnlund finns flera orsaker till chefsbytet på utvecklingskontoret.

Ytterligare en förändring av kommunens organisation utreds.

"Vi utreder en sammanslagning av kommunkansli och informationsavdelningen. Även denna ska vara klar till sommaren."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!