Då blir det Musik Non Stop

Det blir musik non stop. För tredje gången ska det lokala musiklivet lyftas fram för att visa på den stora bredden av musik som Hultsfred kan stoltsera med.

Det lokala musiklivet i kommunen lyfts fram på Musik Non Stop, som engagerar Patricia Birgersson, Stefan Ölvebring, Thomas Åstrand, Emil Elofsson och Putte Svensson Sahlin.

Det lokala musiklivet i kommunen lyfts fram på Musik Non Stop, som engagerar Patricia Birgersson, Stefan Ölvebring, Thomas Åstrand, Emil Elofsson och Putte Svensson Sahlin.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-09-17 10:30

– Det känns fantastiskt kul att återigen kunna bjuda kommuninvånarna på fri musik från alla genrer och för alla åldrar. Rock City blir en mötesplats för alla dem som är intresserade av musik. Vi gör det här som en hyllning till Hultsfred – och det lokala musiklivet, säger Emil Elofsson i den breda arrangörsstaben.

Han och övriga arrangörer är förväntansfulla. Programmet är späckat lördagen den 20 oktober med allt ifrån Musikfolket, Bälgavännerna och Änglakören med funktionsnedsatta under ledning av Kalle Sellbrink till Per Backstad, Stesosongs och Pollux.

Bland nykomlingarna märks också blott 16-årige Emanuel Boigs från Mörlunda, som går på musikgymnasiet i Tingsryd, och Patricia Birgersson från Vena som slutade på en hedersam andraplats i P4 Nästa.

– Förra året hade vi även en paneldebatt och föreläsningar, det har vi valt att frångå i år. Det funkade bra, men blev nästan lite för mycket, säger Emil Elofsson. Istället ger vi plats för en rad kringarrangemang och utställare både inne och ute på gräsplanen för att på så sätt få en helhetsupplevelse kring musiken.

Kan ni ge några exempel?

– Vi besöks av skivsamlare, det finns chans att prova olika instrument i en musikverkstad och elever på träprogrammet kommer bygga något och låta folk prova på, säger Musikskolans verksamhetschef Thomas Åstrand och lyfter särskilt fram en annorlunda programpunkt.

– Musikskolans musiker kommer spela blåsmusik i takt med Målilla-Gårdveda Hembygdsförenings tändkulemotor. Bland mycket, mycket annat.

Dessutom sitter Putte Svensson Sahlin och rockarkivets Stefan Ölvebring på en obeskrivlig skatt i form av 2 000 timmar film från Hultsfredsfestivalen.

– Vi hoppas hitta godbitarna som ska bli en film som kommer visas den här lördagen under rubriken "Minnesvärda Hultsfredsspelningar", säger Stefan.

– Det finns fortfarande ett fantastiskt stort intresse för festivalen på youtube, tillägger Putte. Festivalen är död, men på nätet lever den i allra högsta grad.

Intresset för Musik Non Stop har vuxit för varje år och man uppskattar att uppemot tusen personer besökte eventet i fjol.

– Det finns en baktanke också, att visa att musik faktiskt är något man kan jobba med och leva på, säger Putte Svensson Sahlin. Vi hoppas kunna så ett litet frö för Musik Non Stop är en fantastisk mötesplats för musiker och musikintresserade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!