Fritidschefen: Det är en win-win-situation

En ny omgång av Idrottsskolan har haft premiär. Tanken är att barnen ska få tillfälle att prova olika sporter, känna efter vad de tycker är roligast och kanske fortsätta med någon av dem.

Årets Idrottsskola är igång, premiären hölls hos Hultsfredsbygdens Ridklubb.

Årets Idrottsskola är igång, premiären hölls hos Hultsfredsbygdens Ridklubb.

Foto: Privat

Hultsfred2018-09-19 17:43

– Det är sjätte året nu som vi kör Idrottsskolan, säger Anki Hultgren, Hultsfreds Handbollsförening, som är administratör för projektet. Den här gången är barnen födda 2008 och 2009.

I år har 41 barn anmält sig, så intresset fortsätter att hålla i sig. Många ser det som en fantastisk chans att prova på idrotter som de kanske aldrig annars skulle provat. Och erfarenheten säger att det alltid finns de som hittar en favorit, som de fortsätter med efter Idrottsskolans slut.

– Samtidigt är det en fantastisk möjlighet för föreningarna att få visa upp sig, så det är en win-win-situation, säger Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef. Så den här satsningen värmer mitt hjärta, det är en verksamhet Hultsfreds kommun är stolt över. Det får vi aldrig lägga av med, utan snarare låta växa ytterligare.

Tillsammans ser kommunen, Smålandsidrotten och de lokala idrottsföreningarna till att barnen under hösten och våren får testa tio olika sporter under tre tillfällen. Premiären ägde rum hos Hultsfredsbygdens Ridklubb, där deltagarna fick åka vagn efter Mulle och träffa allt ifrån minsta hästen Lukas till den största Humle.

Vidare ligger handboll, karate och luftgevärsskytte som höstaktiviteter, liksom bandy och hockey som är nytt för i år. Till våren väntar sedan bowling, fotboll, orientering och speedway.

– Det är verkligen jätteroligt att alla föreningar ställer upp så att barnen kan hitta sin egen idrott, säger Anki Hultgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!