Hon kan hamna på Svensktoppen

Patricia Birgersson har fortfarande chansen att få utmana om en plats på Svensktoppen. Startfältet i P4 Nästa var så starkt i år att fler får chansen.

Patricia Birgersson kan få en chans som utmanare till Svensktoppen.  Startfältet i årets P4 Nästa bedöms som starkare än tidigare.

Patricia Birgersson kan få en chans som utmanare till Svensktoppen. Startfältet i årets P4 Nästa bedöms som starkare än tidigare.

Foto: Charlotte Madestam

Vena2018-09-13 17:30

Egentligen är det bara segraren i P4 Nästa som garanteras en utmanarplats till Svensktoppen. Men – i år tyckte musikredaktörerna att startfältet var starkare än vanligt, så ytterligare några av finalisterna ges chansen.

– Kvalitén har höjts i tävlingen rent generellt, vilket gjort att nästan hela finalfältet hamnat på P4:s spellista, säger Micke Cederberg, utmanaransvarig för Svensktoppen. För första gången låter vi fler bidrag få utmana till Svensktoppen. Någon gång tidigast i oktober-november.

Hur många är inte bestämt. Vad publiken gillar i spellistan ligger till grund för vem som får chansen.

– Det vore ju helt fantastiskt att komma med där, säger Patricia Birgersson. Svensktoppen känns verkligen som en språngbräda, om ens namn nämns i det sammanhanget.

Det här ger Patricia Birgersson, som tog hem andraplatsen, en ny fantastisk möjlighet att nå ut med sin musik.

– Det märks redan nu att jag når ut mer, genom att låten spelas i lokalradion, hur vore det då inte om den får utmana till Svensktoppen. Det är inte fy skam att få den chansen som hobbymusiker.

Vad händer nu framöver på din musikaliska resa?

– Vi har fått lite bokningar, på visfestivaler och annat nästa sommar. Jag har verkligen fått blodad tand. Och så kommer vi fortsätta skriva ny musik. Jag vann ju inte, så vi får väl ge det en ny chans nästa år, tillägger Patricia och skrattar. Så hoppas jag kunna spela in en skiva, men det ligger snarare på min treårsplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om