Intensiv morgon i Hultsfred

Räddningstjänsten i Hultsfred fick en minst sagt intensiv torsdagsmorgon. Redan i arla morgonväkten gick det första larmet. Förbipasserande på riksvägen såg att det brann med öppen låga intill Stålhagen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-07-19 13:51

– Det var i skogsområdet mellan Stålhagen och södra infarten till Hultsfred det börjat brinna, berättar Andreas Enberg, räddningschef i beredskap.

Skogsbranden var dock av det mindre slaget och efter några minuters jobb hade man läget under kontroll. Totalt var det 40 kvadratmeter som brändes av innan brandmännen fick hejd på elden.

Styrkan hade inte mer än nätt och jämnt hunnit tillbaka till stationen förrän det var dags igen. Då från Ikeafabriken där automatlarmet dragit igång av okänd anledning. Troligtvis handlar det om ett tekniskt fel på larmanläggningen, eftersom man inte kunde hitta någon direkt anledning till larmet.

En kort stund senare kom nästa larm, från Lindblomskolan den här gången. Där gick larmet i köket, när en ugnslucka öppnades och het luft strömmade ut i lokalen. Vilket alltså räckte för att trigga igång automatlarmet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!