Laddat för innehållsrik Lönnebergavecka

Nu är det klappat och klart inför årets upplaga av Lönneberga. I åtta dagar på raken kommer det att hända saker i Lönnebergabygden.

Anita Trybom, Gun Samuelsson, Gunilla Aronsson, Rose-marie Nilsson, Ove Engkvist, Christer Jacobsson och Göte Eklund ser fram mot årets Lönnebergavecka.

Anita Trybom, Gun Samuelsson, Gunilla Aronsson, Rose-marie Nilsson, Ove Engkvist, Christer Jacobsson och Göte Eklund ser fram mot årets Lönnebergavecka.

Foto: Olof Carlson

Lönneberga2018-07-20 10:00

I år blir det 31a upplagan av Lönnebergaveckan, som med tiden kommit att bli en riktig hemvändarfest.

Veckan inleds nu på söndag med friluftsgudstjänst i Hembygdsparken, där det också erbjuds musik av Durspelarna från Ankarsrum och av kollobarnen.

– Det blir lite av en dragspelsvecka, säger Gunborg Nilsson, det blir dragspelsmusik nästan varje dag i veckan.

I församlingshemmet öppnar på måndagen en hantverksutställning som kommer att pågå hela veckan. Kyrkan håller också öppet dagligen och erbjuder musik av många lokala förmågor.

Tisdagens stora grej är auktionen i Hembygdsparken där Frank Oscarsson säljer både egna och inlämnade saker.Och skulle någon råka förköpa sig på auktionen går det kanske att sälja dem vidare på onsdagens bakluckeloppis i Silverparken.

Ett av veckans paradnummer presenteras av Ove Engkvist, som kommer att presentera musik från gamla Silverdalen. Efter omfattande forskning har han fått tag i ett antal gamla inspelningar, bland annat några 46 år gamla marscher spelade av Silverdalens musikkår.

På söndag i nästa vecka är det den stora finaldagen, som bjuder traktorrally från Lönnebergaboa, med våfflor vid målet i Hembygdsparken och en konsert i kyrkan.

Det är Tove och Charlotte Widerberg tillsammans med Gunilla och Johan Sigvardsson som på allmän begäran gör ett nytt framträdande i Lönneberga kyrka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!