Planer på lokal busslinje

Det finns långt gångna planer på att starta lokal busstrafik genom Hultsfred, för att på så sätt knyta ihop centrum med Stålhagen, Camps, Knektagården och Hembygdsparken.

Så här tänker sig kommunens trafikansvarige, Michael Leijonhud att busslinjen ska gå. Från Stålhagen i söder till sjukhememt i norr, från Campus i väster till Hembygdsparken i öster.

Så här tänker sig kommunens trafikansvarige, Michael Leijonhud att busslinjen ska gå. Från Stålhagen i söder till sjukhememt i norr, från Campus i väster till Hembygdsparken i öster.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-05-23 11:12

Allt i en en enda busslinje som enligt planerna ska gå ett par, tre gånger om dagen.

– Det finns inga beslut tagna ännu, säger kommunens trafikansvarige Michael Leijonhud, som dock har presenterat planerna för kommunstyrelsens arbetsutskott.

Målet i första läget är att få igång en provperiod under ett eller två år för att pejla intresset. Det borde finnas, eftersom det i många år har efterfrågats en möjlighet att ta sig mellan exempelvis Stålhagen och Campus. Till och med att kommunen skaffat cyklar till studenterna för den transporten tidigare.

– Vi kommer också att ha ett speciellt fokus på samhällets äldre invånare som behöver en möjlighet att ta sig in till centrum för att besöka apotek, vårdcentral, frisörer eller vad det nu kan vara, säger Leijonhud. Därför planerar vi att använda tillgängliga bussar med lyft.

Två, tre gånger om dagen ska de här mellanstora bussarna köra slingan och det kommer att bli på tider när kollektivtrafiken inte är högbelastad, alltså i princip när skolturerna är avklarade. Då ska man kunna ta de här bussarna ner till centrum, eller åka hela rundan till priset av en zon inom kollektivtrafiken. Alltså en dryg 20-lapp eller så.

Det finns som sagt inga beslut tagna än så länge, men Leijonhud håller tummarna för att politikerna ska föra frågan vidare till KLT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om