Pyssel, monster och berättelser

Kreativitet och boklust blandas när Häng på bibblan startar i Virserum.

Nästa torsdag börjar Häng på bibblan i Viserum. Bibliotekarie Maria Johansson kommer att läsa ur frya böcker.

Nästa torsdag börjar Häng på bibblan i Viserum. Bibliotekarie Maria Johansson kommer att läsa ur frya böcker.

Foto: privat

Virserum2018-07-18 13:00

Nästa vecka bjuds barn mellan sex till tolv år till biblioteket i Virserum. Då blir börjar Häng på bibblan och under fyra torsdagar kommer biblioteket fyllas av högläsning, tuschpennor, färg, klister och monster.

– Vi kommer att pyssla utifrån fyra böcker, berättar bibliotekarie Maria Johansson.

– Flickan i det vita huset av Linn Sunne, Björnen och pianot av David Litchfield, Sagan om Aladdin ur min stora sagoskatt och Tre bilar och en död katt av Gry Moursund. Vilken vi börjar med är inte spikat utan det får barnen se när de kommer.

Häng på bibblan har sedan den 19 juni varit igång på bibliotek i Hultsfred och avslutas där nu på fredag med familjeteater. Konceptet kommer vara liknande i Virserum. Carolina Jonsson från Virserums konsthall kommer att ha hand om pysslet och Maria för bokinspirationen.

– Vi vill göra något för barnen runt Virserum. De som inte har så mycket andra aktiviteter på sommaren och det är många barn som inte går på fritids kommer hit, berättar Maria.

– Det kommer finnas utrymme för att låna böcker, sitta och läsa eller bara hänga också. Vi hoppas att många tar chansen och dyker upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!