Räckte inte hela vägen till Riksdagen

Det räckte inte hela vägen för Carl-Wiktor Svensson från Mörlunda. 761 personkryss räckte inte till en riksdagsplats, i och med att moderaterna i länet tappade ett mandat.

Jag har fått ett väldigt bra genör för de frågor jag drivit i valrörelsen, säger riksdagskandidaten Carl-Wiktor Svensson.

Jag har fått ett väldigt bra genör för de frågor jag drivit i valrörelsen, säger riksdagskandidaten Carl-Wiktor Svensson.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2018-09-18 11:00

– Men jag är glad över alla kryssen. 761 personkryss måste vara bra för att vara första gången jag kandiderar till riksdagen, säger han. Jag känner att jag lyckats få gehör för de frågor som jag drivit i valrörelsen.

Frågor som till exempel att lufta landsbygden som en resurs och inte som ett problem.

– Jag vill att man ska se skogs- och lantbruk som en tillgång, inte som en miljöfarlig verksamhet, säger han. Enligt lagen ska produktionsvärde och bevarandevärde väga lika tungt, men jag upplever många gånger att bevarandevärdet är tyngre.

– Jag upplever att jag fått väldigt gehör för de här frågorna, säger han.

Så det blir upp till länets enda M-riksdagsman, Jan R Andersson, att driva dem vidare.

Efter en intensiv valrörelse, som tagit större delen av årets semester i anspråk, återgår nu Carl-Wiktor Svensson till det dagliga jobbet på Bergs. Och får lite mer tid över för familjen.

Vilket dock inte betyder att han släpper politiken helt och hållet. Han sitter ju med i moderaternas förbundsstyrelse i länet och kan vara med och påverka moderaternas politik på det viset.

Under tiden fortsätter också Carl-Wiktor att samla krafter till nästa gång. Det är ju bara fyra år kvar.

– Med tanke på det stödet jag fått, har jag en ganska bra plattform att stå på inför nästa val, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!