(S) Vill ha mer Rock´n Roll på hemmet

Det behövs mer rock´n roll på hemmet. Den första riktiga rockgenerationen står på tur att flytta in på äldreboende och då ska de kunna ta med sig intresset.

Lizette Westerlund, Tomas Söreling och Tommy Rälg vill ha mer Rock´n Roll p hemmet. "Det är den första rockgenerationen som flyttar in nu, anser de.

Lizette Westerlund, Tomas Söreling och Tommy Rälg vill ha mer Rock´n Roll p hemmet. "Det är den första rockgenerationen som flyttar in nu, anser de.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-08-20 13:00

– Våra äldre är värda en häftigare ålderdom som innebär att kulturen följer det livslånga lärandet, säger Socialdemokraternas kommunalrådskandidat Tomas Söreling.

– De äldre som flyttar in i våra äldreboenden i dag var tonåringar när Elvis slog igenom, de blev ihop med någon när Beatles var på topp, de gifte sig vid tiden för Woodstock och de hade sina bästa fester när Abba vann med Waterloo, fortsätter han. Man kan med fog kalla dem för den första riktiga rockgenerationen.

Han menar att de ska kunna ta intresset med sig in på äldreboendet.

I en motion till kommunfullmäktige i den här frågan förelår Tomas Söreling, tillsammans med partivännen Tommy Rälg en rad insatser som skulle göra ålderdomen lite rockigare.

Exempelvis att man i samband med den stora ombyggnaden skapar olika Rockprofiler på rummen. Det är inte utan att de har sneglat en smula på Hotell Hulingen, som kommit en bra bit på väg med bilder och fototapeter på väggarna. Eller kanske att ordna konserter, pubkvällar och liknande med musik eller storbild i samlingsrummen med jämna mellanrum.

De båda socialdemokraterna ser att kan behövas lite extra resurser, både när det gäller personal och ekonomi för att genomföra den här idén och det kan det vara värt tycker de.

I sin motion föreslår de att socialnämnden, tillsammans med Kultur och Fritid får i uppdrag att titta närmare på hur intentionerna i motionen kan bli verklighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!