Så långt räckte kryssen för Jimmy Loord

444 kryss gav Jimmy Loord (KD) en plats i Riksdagen. Men det var snubblande nära att han blev utkonkurrerad av Ebba Busch Thor.

Nu har Jimmy Loord (KD) båda fötterna i riksdagen. 444 kryss i valet räckte för att komma in.

Nu har Jimmy Loord (KD) båda fötterna i riksdagen. 444 kryss i valet räckte för att komma in.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2018-09-17 14:00

– Det känns jättespännande och inspirerande, tycker den nyblivne riksdagsmannen, som ser fram mot att få ge sig väg till Stockholm och ta sig an det nya jobbet.

Redan nu på måndag är det upprop för den nya riksdagen, och på tisdagen är det dags för riksdagens högtidliga öppnande med drabanter, tal av kungen och allt annat som hör till.

– Men säger han, det var lite svettigt i torsdags vid sluträkningen. Ebba Busch Thor stod överst på vår lista också och hon fick förstås flest kryss, det var snudd på att hon tog mandatet.

Men partiet fick tillräckligt med röster, så att Jimmys 444 kryss i Kalmar län räckte för att komma in. Ebba Busch Thor fick i stället sitt riksdagsmandat i Västra Götaland. Hon toppade ju alla partiets länslistor.

– Hon har gjort en fantastisk valrörelse, säger Jimmy Loord.

Som vi tidigare har berättat, stod Jimmy Loord redan innan valet med ena benet i riksdagen. Nu står han med båda. Och de två första motionerna han skrivit kommer till nytta.

– Jag har redan talat med riksdagens kanslichef om dem, säger han, jag vill vara bland de första när den allmänna motionstiden öppnar på måndag.

Så det är med stor energi han tar sig an det nya uppdraget, en energi han hoppas ska hålla i sig.

– För jag vill verkligen vara en Kalmar läns röst i riksdagen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!