SD vill skrota dekalen på bilarna

Sverigedemokraten John Hoffbrink vill att dekalen på kommunens bilar plockas bort. Med tanke på sekretessen. Men socialnämnden håller inte med, utan menar att dekalen istället skapar trygghet.

SD vill inte att Hultsfreds kommun ska åka runt och skylta.

SD vill inte att Hultsfreds kommun ska åka runt och skylta.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2018-09-19 14:05

– Jag tycker inte att alla ska veta hur många gånger per dygn eller hur länge en person har hjälp av hemtjänsten. Eller att du får besök av socialtjänsten. Det liknar en uthängning av andras behov av hjälp.

Den åsikten fick John Hoffbrink att författa en motion, i hopp om att kommunens bilar inom hemtjänsten och socialförvaltningen ska användas utan dekal.

Nu har socialnämnden sagt sitt. Ledamöterna håller inte alls med John Hoffbrink utan menar istället att dekalerna ökar tryggheten.

– Dekalerna är en trygghet både för vårdtagaren och grannarna, som inte behöver fundera och kanske oroas över vad det är för bil som står utanför, säger ordförande Per-Inge Pettersson (C). Då vet man vem det är som går in och ut i husen. Vård är välfärd, det ska inte behöva vara skämmigt, säger han men tillägger samtidigt att det finns tillfällen och situationer inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg då bilar utan dekal används, av säkerhetsskäl för både den enskilde och medarbetaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!