Tog sig in i kvinnans lägenhet flera gånger

En 38-årig man åtalas för rån, försök till rån och grov fridskränkning. Åklagaren påstår att mannen vid flera tillfällen tagit sig in i kvinnans lägenhet för att tilltvinga sig pengar.

Foto: Scanpix

Målilla2018-09-18 05:00

Det rån mannen läggs till last ska ha skett i kvinnans bostad i Målilla, där mannen tog sig in och krävde att kvinnan skulle ge honom 400 kronor. Samtidigt slog han sönder hennes saker. Kvinnan upplevde hotet som akut och gav honom pengarna.

I augusti i år var det nära att scenariot upprepades. Mannen ska ha tagit sig in i hennes lägenhet och hotat att slå sönder inredningen. Tillkallad polis kunde avbryta händelseförloppet. Mannen greps och anhölls och dagen därpå häktades han och har suttit häktad sedan dess.

Åklagaren påstår också att mannen gjort sig skyldig till grov fridskränkning mot kvinnan i flera omgångar. Det har också förekommit både hotelser och misshandel, visar förundersökningen.

Vid ett tillfälle ska mannen, enligt åtalet, med en kniv i handen hotat att skära armen av kvinnan, för att komma över ett fentanylplåster hon hade på sig. Vid ett annat tillfälle ska mannen ha hotat att döda kvinnan och sälja allt hon ägde på ett bräde. Enligt åtalet ska mannen också misshandlat kvinnan genom att vrida om hennes näsa.

Mannen åtalas vidare för narkotikabrott, sedan prover visat positivt för både amfetamin och cannabis.

38-åringen har hela tiden i förhören nekat till brott, men åklagare har kallat en lång rad vittnen för att styrka sina åtalspunkter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!