Trädgårdsfest med våfflor

"Tre våfflor till bord 16. En med mycket sylt och en med lite." Marita Johansson dirigerar medlemmarna i Kalvkätte trädgård, så våfflorna kommer rätt.

Ulla-Maj Svensson serverar våfflor till fyra av gästerna, Lennart Landström, Eivor Landström, Viola Nilsson och Ulf Nilsson.

Ulla-Maj Svensson serverar våfflor till fyra av gästerna, Lennart Landström, Eivor Landström, Viola Nilsson och Ulf Nilsson.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-07-11 20:25

För struktur behövs. Jisses vad våfflor som bakades på gårdagens våffelcafé. Redan minuter efter man öppnat var 15 våfflor beställda och så fortsatte det.

Våfflorna gräddades parvis och Christer Malmberg hade fullt sjå att hinna få på sylt och grädde i önskad mängd, innan Anita Alnemo, Ulla-Maj Svensson och övriga ideellt arbetande trädgårdsvänner serverade gästerna.

Ett 50-tal personer hade slagit sig ner vid trädgårdsborden redan någon halvtimme in i kalaset. Så det blev trångt och gemytligt kring borden.

– Vi är så tacksamma att det kommer så många, säger Marita Johansson, det här är en bra möjlighet att få in lite pengar till föreningens verksamhet.

För Viola och Ulf Nilsson var det första gången man besökte våffelcaféet.

– Vi har bara pratat om det, men det har aldrig blivit av att vi åkt hit. Det är en lite lagom utflykt.

– Och trivsam, tillägger Eivor och Lennart Landström. Det är så mysigt här, så vi har varit här tidigare. Däremot är det första gången i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!