Vrålande V-åttor lockade storpublik till flygplatsen

107 bilar i en lång karavan. Det blev en mäktig motorupplevelse för publiken på Hultsfreds flygplats, när V8 Streetcar Challenge stannade till för en dragracingtävling.

Innan race ska alla deltagande bilar besiktas, så att de uppfyller arrangörerns säkerhetskrav.

Innan race ska alla deltagande bilar besiktas, så att de uppfyller arrangörerns säkerhetskrav.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-07-17 18:00

Det unika med den här utmaningen är att bilarna körs på väg mellan tävlingarna. Inga "Trailerqueens" här inte, det handlar om bilar som är godkända för att köras på allmän väg, även om de allra flesta är mer dragraceers än gatbilar.

Starten gick på tisdagsmorgonen i Motala och sedan gick karavanen med bilarna, via en checkpoint utanför Rimforsa till Hultsfred, där nästa checkpoint fanns mitt inne i köpingen.

Medan bilarna defilerade genom centrala Hultsfred, började dragracingentusiasterna samlas på flygplatsen, för att titta på racet. Och de blev inte besvikna, de fick se många fina repor längs den 402 meter långa banan.

Enligt tävlingsreglerna skulle alla köra minst två godkända repor för att få fortsätta tävlingen.

Efter körningen på flygfältet fortsatte så karavanen med V8-bilar tillbaka mot Östergötland och övernattning i Mantorp. Därifrån fortsätter man under onsdagen till Norrköping och Bråvalla, för ytterligare ett race, innan man återvänder till Mantorp och de avslutande tävlingarna på torsdag.

Det kommer att bli en utmaning på cirka 60 mil landsväg för bilarna och förarna. En utmaning som sannerligen inte blir mindre av den här värmen. Till det kommer dessutom det som körs i tävlingarna, och det blir en hel del där också.

Arrangörer är SHRA Mantorp, med assistans från Hultsfreds Motorklubb, Åby Motorklubb och Muscle Gear.

Nytt möter gammalt, men Corvetten hade inte mycket att sätta emot när gamligen drog iväg.
Nytt möter gammalt, men Corvetten hade inte mycket att sätta emot när gamligen drog iväg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!