Idolvinnare gav annorlunda föreläsning

Idolvinnaren Eric Grönwall och multiföretagaren Simon Vikström talade om entreprenörskap och företag för eleverna på gymnasiet.

Eric Grönwall, vinnare av Idol 2009, rev av hårdrocksklassikern Highway to Hell, innan föreläsningen började handla om skatter.

Eric Grönwall, vinnare av Idol 2009, rev av hårdrocksklassikern Highway to Hell, innan föreläsningen började handla om skatter.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-10-11 10:00

"Varför ska man gå hela veckan och vänta på helgen, när man kan göra det man tycker är roligast varje dag i veckan."

Simon Vikström ställde saken på sin spets redan i inledningen.  

Andemeningen i den här föreläsningen var att lyssna till sig själv och vad man helst vill göra. Och då blir företagandet ett verktyg för att nå dit hän.

Något som Idolvinnaren från 2009, Eric Grönwall tagit fasta på och han driver sitt artisteri i företagsform. Och på sätt kan han få lön för att göra det han tycker allra bäst om.

De båda delade generöst med sig av sina erfarenheter som företagare. Övervägande positiva, men de backade inte heller för att beröra de mindre lyckade händelserna. Som så här i backspegeln mest blivit lärorika minnen.

Ett av budskapen i föreläsningen var också att våga för att vinna. Att våga lita på sin magkänsla för att kunna göra det man helst vill och få betalt för det. 

– Allt företagande är ju en form av kalkylerad risk, sa Simon Vikström och utlovade en belöning till den som vågade komma upp på scenen och sjunga en duett med Eric Grönvall. Och visst togs den chansen. Inte bara för belöningens skull.

Men med en Idolvinnare på scenen är det självklart att det blev musik också. Eric Grönvall tog fram gitarren några gånger under föreläsningens gång och det blev en hel del rock´n roll.

De båda är just nu ute på en föreläsningsturné för att inspirera unga i landet, på uppdrag av Svenskt Näringsliv. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!