Kanonkvällen blev en kanonkväll

Det var 16 år sedan den förra Kanonkvällen anordnades. I lördags gick 2018 års Kanonkväll av stapeln och slog det förra publikrekordet med råge.

Hundratals människor i publiken för att kolla på Lill Lindfors.

Hundratals människor i publiken för att kolla på Lill Lindfors.

Foto: Jenn Hultberg

Ingatorp2018-07-24 18:00

I Lördags var det Kanonkväll i Ingatorp, flera föreningar i samhället hade gått ihop för att anordna kvällen.

– Det var en väldigt lyckad kväll, vi slog 2002 års publikrekord, då kom det 650 stycken hit. Vi har inte fått någon exakt siffra ännu, men jag skulle gissa på omkring 800 personer i alla fall, säger Sören Andersson, som är engagerad i flera föreningar som var med och anordnade kvällen.

Kvällen hade ordnats för att passa alla åldrar, med barndisco, ansiktsmålning, underhållning på scen av bland annat Lill Lindfors, öltält och massor av annat.

– Alla åldrar var här, det är kul att det hörsammas när man försöker och att många dök upp i lördags. De jag pratade med tyckte om arrangemanget. Det var folk utifrån, hemvändare och folk härifrån Ingatorp såklart. Men så många som var på plats bor det inte ens i Ingatorp. Det var inte tomt vid någon aktivitet, det var folk överallt.

– Vi kan helt klart säga att det blev en kanonkväll, det har inte varit så mycket folk i parken på över 60 år, säger Sören Andersson.

Flera aktiviteter för barnen på Kanonkvällen.
Flera aktiviteter för barnen på Kanonkvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!